Felipe Melo’nun takımdan ayrılmasından sonra ön libero mevkisindeki boşluğu dolduramayan Galatasaray, aradığı ismi nihayet buldu. A Spor’un haberine göre, sarı kırmızılılar bonservisi Barcelona’da olan Alex Song ile anlaşma sağladı.

Katalan devinin son 2 sezonu Slaven Bilic'li West Ham'da kiralık olarak geçiren piyasa değeri 10 milyon euro olan Kamerun'lu defansif orta saha konusunda olumlu cevap verdiği öğrenildi. Barça'nın 2017'de kontratı bitecek 28 yaşındaki futbolcu için kiralama bedeli de istemediği belirtildi.

Alex Song 2014 yılından beri İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United’ta kiralık olarak forma giyiyordu. 28 yaşındaki futbolcu Kamerun Milli Takımı’nda da oynuyor. Song, bu sezon Slaven Bilic’in çalıştırdığı West Ham United’ta 12 lig maçında forma giydi.

Rigobert Song'un da etkisi oldu

Alex, Galatasaray'da 4 sezon oynayıp iz bırakan 'Büyük Şef' lakaplı Rigobert Song'un yeğeni. Sarı-kırmızılı yönetimin de daha önce Londra'da yaşamak istediğinden teklifleri reddeden yeğen Song için 'Büyük Şef' amcasını devreye soktuğu ifade edildi. 

2 sezonda 46 maç

Barcelona'ya 2012'de 19 milyon euro'ya Arsenal'dan gelen Alex Song, West Ham'da son 2 sezonda 46 maça çıktı. Fransız pasaportu da bulunan Song, geçen sezon ayak bileğinden sakatlığı nedeniyle yaklaşık 4 ay forma giyemedi. Kasım başında sahalara dönen Barçalı yıldız West Ham'de 10'u ilk 11'de 15 maçta forma giydi.

Kaynak: Sabah