Galatasaray'ın eski hocası olan ve şu anda Inter’i çalıştıran Roberto Mancini’nin ardından, şimdi de Fransız devi Paris Saint-Germain Brezilyalı oyuncuyu istiyor.

PSG Kulübü yetkililerinin, 8 milyon euro'luk bir teklifle Sarı-Kırmızılılar’ın kapısını çaldığı ortaya çıktı. Kadrosunda Galatasaray ile adı sıkça anılan Zlatan İbrahimovic’i bulunduran Fransız ekip, G.Saray’ın ısrarları sonucunda bu rakamı 10 milyon euro'ya kadar çıkardı.

İki kulüp yetkilileri el sıkışırken; 2014- 15 sezonunun devre arasında 6 milyon 150 bin avroya Gremio’dan transfer edilen Telles’in, 10 milyon euro'ya PSG’ye satılmasının an meselesi olduğu öğrenildi.

KAMPIN YILDIZI OLDU

Hamzaoğlu’nun ‘Çok çabuk kavrıyor. Her istenileni hemen yerine getiriyor. Sadece o anda değil. Bunu daimi bir alışkanlık halinde yapıyor. Formu da çok iyi her geçen gün üstüne koyuyor” sözleriyle övdüğü Alex Tellex’in bu yıl patlama yapması bekleniyor.
 
Galatasaray'ın Avusturya’daki ilk kampının en dikkat çeken ismi olan Alex Telles yeni sezonda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun en çok güvendiği oyuncuların başında geliyor. Hamza hoca ‘Çok çabuk kavrıyor. Her istenileni hemen yerine getiriyor. Sadece o anda değil. Bunu daimi bir alışkanlık halinde yapıyor. Formu da çok iyi her geçen gün üstüne koyuyor” sözleriyle Brezilyalı sol bekten memnuniyetini dile getirdi. 
 
Sarı-kırmızılıların uzun süre istediği ve 22 Ocak’ta resmen Aslan yaptığı Brezilyalı sol bekin şu ana kadar pek gündeme gelmeyen hayat hikayesini bakıldığında yeniden doğuşun Telles’i tanımladığı görülüyor.  

TAM 49 GÜN HASTANEDE YATTI
 
Juventude alt yapısından yetişen Telles ilk resmi maçına Brezilya’da 24 Ocak 2011 tarihinde 77. dakikada Tiago Silva’nın yerine girerek Esporte Clube Sao Jose karşısında çıktı. Aynı yılın aralık ayında Gremio’ya transfer oldu. Düzenli olarak forma giymeye başladıktan kısa bir süre sonra Gaucho’da Brezilya için çok önemli bir derbi olan Internacional derbisinde kafasına aldığı darbe sonrası acılar içinde yerde kaldı. Hemen hastaneye kaldırıldı Telles. 
 
Doktorların ortak kanısı kafatası kırıldığı için ameliyattı. Ancak ödem ve şişlik o kadar fazlaydı ki o geceyi yoğun bakımda geçirdi. Ertesi gün şişliğin azalmasıyla acil bir ameliyata girdi. Tam 8 saat süren başarılı bir ameliyat sonrası hayata tutundu Alex. Bu süre içersinde toplam 3 ay formasından uzak kaldı. Toplamda da 49 gününü hastanede yoğun bakımda geçirdi.
 
AZMETTİ VE SIKI ÇALIŞIP DÖNDÜ
 
Ancak Telles bir kere hayata tutunmuş ve bırakmaya da niyeti yoktu. Çok azmetti, sıkı çalıştı ve kendine bir söz verdi; yeniden formasını giyip yeşil sahalara dönecekti. Bu sözünü tuttu da. Tekrar forma girdi, formasını kaptı. Hatta o kadar iyi döndü ki sahalara birçok Avrupa kulübünün de dikkatini çekti. Hatta Arsenal, Liverpool, Roma gibi takımların scout’ları her maçını izler olmuştu. İşte tam bu sırada devreye G.Saray girdi ve tam 6 milyon 150 bin Euro’ya 4.5 senelik uzun bir kontratla renklerine kattı.
 
Sadece 22 yaşında olan Alex Telles adeta ölümden dönüp, her şeye sıfırdan başlayarak zirveye çıkarken, bu azmi ve çabası sarı-kırmızılılarda bu yıl patlama yapması yönündeki beklentiyi daha da arttırıyor.