Türkiye Ligi hakkında değerlendirmelerde bulunan Alex, "Ritminin düşük olduğunu düşünmüyorum Brezilya Ligi'nin. Avrupa'daki hakemler maçın akmasını istiyorlar. Sertliklere biraz izin verilmiş gibi oluyor ve maç devam ediyor. Brezilya'da en ufak bir müdahalede hakemler maça müdahale edip durduruyor. Brezilya'da aynı baskette olduğu gibi en ufak bir dokunmada hakemler faul çalıyor. Fark yaratan bir noktalardan bir tanesi de fazla acele yok. Buradaki fark şu hemen ileriye çıkarıp takımı ileri götürmek var. Brezilya'da rakip alanda boşluk buluncaya kadar savunmada pas yapılır." dedi.

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan'ı beğendiğini söyleyen Alex, "Dünyadaki en iyi oyuncu Ronaldo. Türkiye'deki en iyi oyuncu Selçuk İnan. Benim oynadığım döneme göre en iyisi Selçuk İnan." sözlerini kullandı.

Arda Turan'ın bu sezonki performansı için ise, "Gerçekten göz zevki veren bir futbol oynuyor Arda Turan. Miranda ve Arda'dan dolayı Atletico Madrid'i takip ediyorum. Ama bu kimseyi şaşırtmasın. Manisa'dan itibaren ARda Turan ben iyi bir futbolcuyum diye bağırıyordu. Atletico Madrid ile Arda Turan o kadar iyi uyuştular ki, bundan sonra bu başarı geldi diye düşünüyorum." dedi.