Galatasaray Kulübü'nde bir önceki  dönem başkan Ünal Aysal'ın ikinci başkanlığını üstlenen eski yönetim kurulu üyesi  Ali Dürüst, teknik direktör Fatih Terim'in görevinden alınmasını, zamanlama ve şekil olarak yadırgadığını söyledi. 
 
Ali Dürüst, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknik direktör  konusunun yönetimin yetkisinde olduğunu belirterek, "Yönetim istediği insanla  çalışır, istediği insanla da çalışmaz. Ancak Fatih Terim'in sözleşmesinin  feshedilmesi kararı alınmasını, zamanlama ve şekil olarak yadırgadım" dedi. 
 
Sarı-kırmızılı yönetimin Galatasaray değerlerinden bahsettiğine  dikkati çeken Dürüst, "Hem Galatasaray'ın değerlerinden bahsedip hem de Fatih  Terim'in görevine antrenmandayken son vermek örf ve adetlerimize uymadı. Yönetim  istediği profesyonelle çalışır veya çalışmaz, bu onların takdiridir. Fatih  Terim'le geride kalan 2 sezonda çalışıldı ve başarılı olundu. Son iki ayda ne  değişti. Bence hem zamanlama hem de şekil olarak doğru olmamıştır" diye konuştu. 
 
"Biz olası problemleri kulübe zarar gelmeden önlemeye çalıştık" 
 
Ali Dürüst, yönetimde olduğu dönemde olası sorunların önüne  geçtiklerini de dile getirirek, şunları söyledi: "Bir kulübü yönetirken, zaman zaman  kendi kişisel hırslarınızdan  arınıp, idare etmeniz lazım. Genel kurulun yönetim kuruluna yüklediği görev  budur. Geçmiş dönemde hep böyle görev yaptık. Biz olası problemleri kulübe zarar  gelmeden önlemeye çalıştık. Geçtiğimiz iki sezonda kulübü fedakarlıklarda  bulunarak, egolarımızın altında ezilmeden idare ettik. Galatasaray adına da çok  önemli iki sene geçirdik. Sonuçta yetki yönetim kurulunun." 
 
Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında iletişim sorunu olduğu ve geçmişte  bu görevi Abdurrahim Albayrak ve kendisinin üstlendiği yorumlarına da değinen  Dürüst, "Bence böyle düşünmemek lazım. Galatasaray çok büyük bir kurum, Fatih  Terim de iyi bir profesyonel. Başkan ile Aysal arasında iletişim kurmak için  kimseye ihtiyaç yok. Zaten Başkanımız da bu ihtiyacı görmediği için seçime gidip  yönetimde değişiklik yaptı. Eğer Galatasaray Kulübü Başkanı bir çalışanıyla  görüşmek isterse, çağırır ve görüşür" ifadelerini kullandı. 
 
"Yetki ve sorumluluk onların" 
 
Galatasaray yönetiminin kendi açısından bir sorun gördüğünü ve Fatih  Terim'le çalışmama yoluna gittiğini söyleyen Dürüst, "Yetki de onların,  sorumluluk da onların, Galatasaray büyük bir camiadır ve kişilere bağlı değildir.  Hepimiz gelip geçiciyiz, emanetçiyiz. Elimizden geldiğinin en iyisini yaparak  çalışmış ve zamanı geldiğinde görevi bırakmışızdır. Hep böyle olmuştur. Mutlaka  bu günlerde atlatılır. Kimse karamsarlığa kapılmasın" diyerek sözlerini  tamamladı.