Galatasaray Kulübü'nün eski ikinci başkanı ve yeni dönemde Sportif AŞ'de görev alması beklenen Ali Dürüst, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları Borussia Dortmund maçında sarı-kırmızılı taraftarların çıkardığı olaylarla ilgili UEFA Disiplin Kurulu'na savunma yaptıklarını belirterek, "İnşallah bizi üzmeyecek bir ceza ile karşılaşırız" dedi.

Dürüst, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Almanya'da oynanan maçta çıkan olayları tasvip etmediklerini vurgulayarak, "Bununla ilgili dün saat 17.00 itibarıyla savunmamızı UEFA'ya gönderdik ve organize bir taraftar götürmediğimizi belirttik. Maç sabahı yaptığımız toplantıda birtakım duyumlar geldiğini ve tedbir alınması gerektiğini söyledik. Bu bağlamda hukukçularımız kapsamlı bir savunma yaptılar" diye konuştu.

Artık UEFA'nın vereceği kararı bekleyeceklerini ifade eden Dürüst, "Bunlar, takıma maddi ve manevi zarar veriyor. İnşallah bizi üzmeyecek bir ceza ile karşılaşırız" ifadelerini kullandı.

Dürüst, gelecek mayıs ayında yapılacak seçimli genel kurulda başkan adayı olacağı yönündeki haberlerle ilgili de "Burada olmamın sebebi, kalan sürede en iyi şekilde kulübün işlemeyen birimlerini işletmek, şeffaf olarak kulübün durumunu kamuoyu ile paylaşmak. Şu andaki tek misyonum ve konsantrasyonum bu" değerlendirmesinde bulundu.

Prandelli'nin takımdaki geleceği

Teknik direktör Cesare Prandelli'nin geleceğiyle ilgili de Ali Dürüst, İtalyan teknik adamla mukavelelerinin sürdüğünü hatırlattı.

Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın sonunda Fenerbahçe ile aynı puanda zirvede yer aldıklarına dikkati çeken Dürüst, "Süper Lig'de kıymetli rakibimizle aynı puandayız. Yarış daha yeni başladı. Galibiyetten ziyade mücadele eden, heyecanlandıran ve keyif veren bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bu takımın DNA'sında bu var. Önceki 2 sezonun şampiyonuyuz. Hocamız da çok tecrübeli birisi. Hep beraber yarışı sonlandıracağız" değerlendirmesini yaptı.

Sarı-kırmızılı takımda çok fazla oyuncu bulunduğunu ifade eden Dürüst, gelecek yıl ocak ayındaki ara transfer döneminde transfer yapmayı düşünmediklerini belirtti. Dürüst, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadromuzda 41 oyuncu var ama bunun 10'u şu veya bu şekilde başka takımlarda oynuyorlar. Bizim için esas olan, hocanın rahat antrenman yapabileceği sayıya indirmek. Kadro dışı kalan arkadaşlarımız da kıymetli futbolcular. Burada esas olan oyuncunun tercihidir. Onlar da oynamak istiyor. Başka takımlarda da olsa onların oynamasını sağlayacak tedbirler alacağız. Onun üzerinde çalışıyoruz ama şu aşamada yeni bir transfer gündemimiz yok."

Ali Dürüst, şampiyonluk yarışının Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında geçeceğini belirterek, "Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bütün amacı şampiyon olmak. Bu sezonun özelliği 4. yıldızı alabilmek. Beklentimiz, rekabet devam etsin ve spor istediğimiz seviyeye gelsin. Bu keyifli rekabetten dolayı seyirci de maça gelir. Onun için hep beraber diğer kulüplerle keyifli bir dönem geçireceğiz. Sonunda da hak eden şampiyon olacak. O zaman onu kutlayacağız ama tabi ki biz şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.