Golcü futbolcu, Sivasspor’u 4-2 mağlup ederek ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluklarını ilan ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Kazanınca şampiyon olacağımızı biliyorduk. O yüzden hocamız da bizi çok iyi konsantre etti. Artık bütün sezonun emeği 90 dakikaya kalmıştı. Biz de çıktık aslan gibi mücadele ettik ve şampiyon olduk" diye konuştu.

Lig kariyerinde ilk kez şampiyonluğa ulaştığını vurgulayan Burak, şunları kaydetti: "Benim kariyerimde bir şampiyonluk eksikti. Allah’ıma şükürler olsun ki, bugün şampiyon da oldum. Bütün Safirbet takım arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ediyorum. Lig sonuna bu kadar yaklaşmışken, gol krallığı hedefim yok diyemem. Ancak şampiyonluk benim için çok daha önemliydi bu sezon. Gol kralı olmasam da olur ama tabi hedefim doğrultusunda gol kralı olursam da ne mutlu bana."

-"İlerleyen günler ne gösterir bilemem"-

Burak Yılmaz, transferle ilgili bir soru üzerine, Galatasaray’da mutlu olduğunu ancak gelecek günlerin neler getireceğini bilemediğini dile getirerek, "Ben burada çok mutluyum. İlk senemde şampiyonluk yaşadım hem de çok iyi bir performans gösterdiğimi düşünüyorum. Bunu ukalalık olarak algılamayın ama istatistik olarak iyi olduğumu düşünüyorum. Burada mutluyum ama ilerleyen günler ne gösterir bilemem" ifadelerini kullandı.