Türkiye’deki görüşme ile ilgili izlenimlerini aktaran kulüp asbaşkanı Mano Oliveri, “İstanbul’da bizi son derece sıcak karşıladılar. Görüşmeler oldukça pozitifti. Karşılıklı beklentiler dile getirildi” dedi.

Buna göre iki takım arasında hazırlık maçı yapılacağı bildirildi. Almanya batı bölgesel liginde mücadele eden takımın stadı Lorheidestadion’da iki takımın bir maç yapacağı belirtildi. 80 bin nüfuslu kentte Drogba, Sneijder ve Melo gibi yıldızların gelecek olmasından dolayı büyük bir heyecan yaşandığı ifade edildi.

Altıntop kardeşler, Yıldıray Baştürk ve Ahmet Dursun gibi oyuncuların yetiştiği ve futbolcu fabrikası olarak bilinen takımdan sarı kırmızılılara oyuncu da aktarılacak. Buna göre buradan yetişen yetenekli gençlerde ilk satın alma hakkı Galatasaray’ın olacak. Ayrıca Galatasaray da bazı genç oyuncularını tecrübe kazanması için buraya gönderebilecek.

Öte yandan önemli gelişme sağlandığı bildirilen ortaklıkta henüz resmi imzaların atılmadığı, İstanbul’daki buluşmanın ardından bu kez de Almanya’da tarafların bir araya geleceği belirtildi. Bochum yerel basınında, “Galatasaraylı yetkililer Perşembe günü Wattenscheid’de olacaklar. İki kulüp yetkilileri arasında bir toplantı gerçekleşecek. Galatasaraylı yöneticiler tesisleri gezecek ve anlaşmanın detaylarını görüşecek” ifadeleri kullanıldı. Bugün gerçekleştirilecek görüşmede kulüp başkanı Christoph Jacob’un da hazır bulunacağı belirtildi.