Sarı-Kırmızılılar, Alp Yalman liderliğinde Levent Nazifoğlu ve Mehmet Özbek'in de içinde bulunduğu transfer komitesi önceliği bonservisi bulunmayan ve takıma direk katkı sağlayabilecek tecrübedeki oyuncular için girişimler hızlandırılacak. 

Euro 2016 öncesinde kulüpleriyle sözleşmesi biten oyuncular konusunda elini çabuk tutmayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar özellikle savunma hattı için şimdiden düğmeye bastı. 

Galatasaray'da Sportif A.Ş.'nin yeni yapılanmış yönetim kurulu kadrosu Alp Yalman, Mehmet Özbek ve Levent Nazifoğlu'nun ilk kez biraraya geldiği toplantıda Rus stoper Roman Neustadter ismi ön plana çıktı. 

Bundesliga ekiplerinden Schalke forması giyen stoperin gerek kariyer gerekse de maliyet olarak Galatasaray'a çok uygun olduğu konusunda fikir birliğine varıldı. 

Profesyonel kariyerinin tamamını Almanya'da geçiren ve 2012'den bu yana Schalke'de top koşturan Rus oyuncu için menajerler aracılığıyla görüşmelere başlanacak. 

Öte yandan Jan Olde Riekerink'in tüm sezonu kapsayan raporunu bekleyen yönetim, yeni teknik direktörü belirleme sürecinde boş durmayıp takıma fayda sağlamayan oyuncularla yollarını ayıracak. Gelecek sezonki en önemli hedeflerinden birini de kadro şişkinliğine son vermek olarak belirleyen Sarı-Kırmızılılar, birçok oyuncusuyla vedalaşacak.