Sarı kırmızılı ekip ile son iki sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fatih Terim'in milli takıma kısa süreli getirilmesinin yankıları sürerken kamuoyunda ve spor dünyasında farklı görüşler hakim.

Türkiye'nin usta kalemlerinden Kemal Belgin, Galatasaray üzerine oynanan bir oyun olduğunu öne sürerken; Mehmet Demirkol ise bir teknik adamın hem milli takım, hem de kulüp takımını çalıştırmasının doğru olduğunu belirtirken, Fatih Terim'in de milli takım görevi ile birlikte kendisini garantiye aldığını ifade etti. İşte o yorumlar...

İBRAHİM ALTINSAY:

Milli Takım futbolda piramidin en uç, en tepe noktasıdır. Burada bir değişiklik yaratmak istiyorsanız temelden yukarı piramidi yeniden inşa etmeniz gerekir.

Galiba yukarılarda birilerinin aklına bir şey gelmiş, emretmiş, şimdi millet seferber olmuş, bu emri yerine getiriyor. Fatih Terim'in sezon sonuna kadar Milli Takım'ın başına geçmesi temelde neyi değiştirecek, bu kararı alanların bunu anlatması gerek. Çok fazla bir şeylerin değişeceğine inanmıyorum. Çünkü bu karar tamamen günü kurtarmak için alındı. Dünya Kupası'na gitmemiz çok zor. Gitsek de ne olacak. Bir yaz mutlu olacak sorunları unutacağız… Sonra gerçeklerle baş başa kalacağız. Önemli olan şeffaf, sağlıklı, adil ve ülke çocuklarına gelişme yolunu açan bir piramit yaratmak. Milli takımın yarısı yurtdışında yetişmiş futbolculardan oluşuyor. Gerçek bu.

Fatih Terim’in iki takımı yönetmesi korkarım Galatasaray’a zarar verecek. Galatasaray'da geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gördü ve çıtayı çok yükseltti. Galatasaray bunun üzerine çıkmak isterken, Fatih Terim'in A Milli Takım ile birlikte yola devam etmesi kolay olmayacak. Hafta içi, hafta sonu maçların yanı sıra bir de Milli Takım karşılaşmalarını hazırlanacak. Bu durumu birlikte götürmek kolay değil.

Bence Drogba'ları, Sneijder’leri, Muslera’ları falan TC vatandaşı yapsınlar, milli maçları da Galatasaray oynasın.”

MEHMET DEMİRKOL:

"Ben Fatih Terim'den bağımsız olarak bütün milli takım teknik direktörleri takım çalıştırmalılar. Sadece milli takım çalıştırdıklarında maç periyotları çok düşüyor paslanıyorlar.

Konuya Galatasaray açısından bakarsak ben Fatih Terim'in Galatasaray'da uzun süre çalışmak istediğini düşünüyorum. Amacı bu. 10 sene isteseler Terim kabul eder. Ama bu olmuyor Galatasaray'da. Her sene yeniden kontrat öneriyorlar. Dolayısıyla Fatih Hoca kendini garanti altına almak istiyor. Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde işler yolunda giderse sorun olmaz. Ancak tersi bir durumda milli takım da dolu olacağı için Terim kendini bu imza ile garantiye aldı."

CÜNEYT TANMAN:

"Şekil olarak pek doğru değil. Bunu Fatih Hoca'da söyledi. Ancak Türkiye'de zaman zaman böyle sürprizleR olabiliyor. Fatih Terim, şüphesiz yeni bir hava, yeni bir ruh getirecektir ama TFF, Gana maçından sonra Hoca'mızla devam ediyoruz dedi. Ancak gördüğüm kadarıyla emir büyük yerden geldi. Galatasaray'la beraber Milli takım zor bir fikstüre giriyor.

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları başlıyor. Alınacak kötü sonuçlarla, bu kararı alan ve aldıran herkes etkilenir. Sonuç itibariyle görüyoruz ki Türk futbolunu yönetenler gereken özelliklere sahip değiller. Fatih Terim'in Milli takım hocası değil Türk futbolunda çoK üst yerlerde olması lazım. Federasyon Başkanı yada Sportif Direktör gibi..."

ALİ ECE:

"Baktığımız zaman bu kararın eğrisi doğrusu bir yana hem Galatasaray hem Milli Takım hem de diğer takımlar için büyük bir tartışma ortamı doğdu. Alınacak kararlar, hakem kararları değişik spekülasyonları beraberinde getirecek."

HAKAN ÜNSAL: 

"Fatih Terim'in milli takımın başına getirilmesini doğru bulmuyorum. İlk olarak 4 maçlık söylemi çok yanlış. Ya tamamdır ya da devamdır. Böyle kısa süreli olmaz. Galatasaray bir ritm kazanmış gidiyor. Şenol Güneş, Mustafa Denizli gibi boşta bu kategoriyi kaldırabilecek isimler var. Sonuçlarının nasıl olacağını göreceğiz. Fatih Terim tabii ki bir hava getirecektir ama bunun Galatasaray'a kötü etkileri olabilir."

KEMAL BELGİN: 

"Bu işin iki tarafı var. Birinci taraf, iyi giden Galatasaray'ın tekerine çomak sokmak için, frenlemek için bu tip bir hamle yapıldı ve bunda da ilk etap başarılı oldu. İkinci tarafı ise Galatasaray da bu topa girdi. Fatih Terim, geleceği adına bir karar aldı ve uyguladı. Şenol Güneş var, Mustafa Denizli var hatta Aykut Kocaman ismi de konuşuluyordu. Bu kadar boşta isim varken neden bu karar alınıyor. Galatasaray neden bu karar eşlik ediyor ilginç."
Sporx