Malaga’ya dün gelen ve ilk olarak sağlık kontrolünden geçirilen Ambarat, sezon sonuna kadar kendisini Malaga’ya bağlayan sözleşmeye imza attı.
Yeni takımıyla ilk antrenmanına bu sabah çıkan Ambarat, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. ”Burada olmaktan çok mutluyum. Malaga benim için iyi bir fırsat” diyen Ambarat, ”La Liga’nın dünyanın en önemli ligi olduğunu, yıldız ve çok teknik futbolcuların oynadığını” söyledi.

Malaga takımında çok iyi bir atmosfer gördüğünü ve takım arkadaşlarıyla neşeli bir antrenman gerçekleştirdiklerini ifade eden Ambarat, teknik direktör Bernd Schuster’in şans vermesi halinde 1 Şubat Cumartesi akşamı Sevilla maçında oynamak istediğini dile getirdi.

Hollanda doğumlu Fas vatandaşı Ambarat, ”Birkaç ay oynayacağın Malaga’da hedefin ne?” sorusuna ”Takıma yardımcı olmak. Malaga, şu anda lig sıralamasında bulunduğu yere layık değil. Daha üstlere çıkması lazım” cevabını verdi.

26 yaşındaki futbolcu, bu zamana kadar oynadığı takımlarda forvette 3 mevkide de görev yaptığını ancak tercihinin sol kanat olduğunu kaydetti.

Malaga’da 23 numarayı alan Ambarat, daha sonra yeni formasıyla ”La Roselada” stadında basına poz verdi.