Malaga'ya transferi için fedakarlık yaptığını belirten Nordin Amrabat, "İlk tercihim Malaga oldu çünkü geçen sezon burada kendimi iyi hissettim. Katar, Suudi Arabistan, Yunanistan, İngiltere Premier Lig'i ve İspanya'dan teklifler almıştım. Fakat Malaga'ya söz vermiştim" dedi.

Sarı-kırmızılılar ile iyi bir hazırlık kampı geçirerek goller atmasına rağmen ayrılması sorulurken, "Türkiye'de 8 yabancı kuralı var ve 5 tanesi sahada olabilir. 4 tanesi zaten savunma tarafında. Kaleci Muslera, sol bek Alex Telles, defans Chedjou ve orta saha Melo. Onlarla genellikle Sneijder oynayacak. Benim de oynamam çok zor olacaktı. Bu yüzden ayrılmaya karar verdim" sözlerini kullandı.

Malaga'daki geleceği hakkında konuşan Faslı futbolcu, "Hücumda 3 pozisyonda da oynayabilirim. Gol ve asistler yapmaya çalışacağım. Sol kanatta oynamak istiyorum ama teknik direktör santrafor oynatmak istediği zaman orada oynayacağım. Malaga'da kalmayı isterim Neler olacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. Burada kalmak istiyorsam en iyisini vermek zorundayım. Bu ihtimal var.