Hollanda basınının yüksek tirajlı gazetelerinden Telegraaf'ın Ajax muhabiri Mike Verweij, bir kanat oyuncusu arayan Ajax'a, Galatasaray'ın elden çıkarmaya çalıştığı Nordin Amrabat'ın önerildiğini belirtti.

Bu sezon sarı-kırmızılı forma altında sadece 11 mücadelede forma giyen Amrabat, Fatih Terim sonrası yeni teknik direktörü Roberto Mancini'nin gözüne giremedi. Hollanda vatandaşlığı da bulunan 26 yaşındaki oyuncu, Kayserispor'a transfer olmadan önce Hollanda'da VVV-Venlo ve PSV Eindhoven formaları giydi.

Galatasaray'ın satış listesinde koyduğu 1987 doğumlu isim için Ajax'ın kiralama teklifi yapabileceği ifade edildi.

DE BOER 'KANAT OYUNCUSU' DEDİ!

Roda ile hafta sonunda yapacakları mücadele öncesinde transferle ilgili bir açıklamada bulunan Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer de bir kanat oyuncusu aradıklarını doğruladı ve Roda'dan 21 yaşındaki Guus Hupperts'i ciddi bir şekilde takip ettiklerini belirtti ve Amrabat ile ilgili bir açıklama yapmadı.

De Boer, "Onu gelişimini takip ediyoruz. Genellikle büyük takımlara karşı gol atıyor" ifadelerini kullandı ve genç oyuncunun Hollanda'nın en iyi sağ kanat oyuncularından biri olduğunu vurguladı.

Ajax'ın transferle ilgili son kararını vermekte acele etmediği ve ara transfer döneminin yaklaştığı dönemde seçeneklerini yavaş yavaş değerlendireceği kaydedildi.a