DHA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Galatasaray Taraftar Derneği yönetim kurulu ile Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu arasında sürdürülen görüşmeler 2010 yılında meyvesini vermişti. Adnan Polat başkanlığındaki bir heyet, KKTC Galatasaray Taraftar Derneği davetlisi olarak bir kamp tesisi kurulması maksadı ile arazi bakmıştı. Devre arası kamplarını KKTC'de geçirmeyi düşünen Galatasaray, arazi üzerine A takım, genç takım ve altyapı takımlarının kullanımı için bir tesis yapacaktı. Yapılacak tesis Sarı-kırmızılı takım tarafından kullanılmadığı zamanlarda diğer takımların kullanımına da açık olacak ve böylelikle hem KKTC hem Galatasaray'ı hem de Galatasaray'ın işbirliği içinde olduğu diğer Türk ve yapancı ülke takımları konuk etme şansını yakalamış olacaktı. Ayrıca tesis KKTC takımlarına ve gençlerine de açık olacaktı.

Beşiktaş Kulübü'nün KKTC'de spor tesisi yapmasına ilişkin ön protokolünü ise o dönemin KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören yine 2010 yılında imzalamışlardı.

Ancak 3 yılı aşkın süredir yapılan protokoller ile ilgili kulüplerin hiç bir adım atmadığı ortaya çıktı. KKTC'den gelen habere göre anlaşma bozuldu. KKTC Bakanlar Kurulu, Galatasaray ve Beşiktaş'ın bu süre zarfında kendilerine tahsis edilen arazileri bir çivi bile çakmamasını gerekçe göstererek geri alınmasına karar verdi. Alınan bu kararın Resmi Gazete'de de yer alacağı bildirildi.