İspanya Kral Kupası'nda  Barcelona 2. Lig ekiplerinden Hercules'i ağırladı. İlk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Katalan ekibi, Camp Nou'da rakibini 7-0 gibi farklı bir skorla geçerek son 16 takım arasına kaldı. Karşılaşmaya 11'de başlayan Arda Turan ise 3 gol 1 asist yaparak Şampiyonlar Ligi'nde M'Gladbach maçındaki performansını tekrarlamayı başardı.

Arda Turan'ın performansı ve hırsı, artık takım arkadaşlarına da yansımaya başladı. Öyle ki Ivan Rakitic, "Arda'nın hat-trick yapması sürpriz olmadı. Kornerde yanıma gelip bana 'Kardeşim topu bir an önce bana ver. Hat-trick yapmak istiyorum' dedi. Bu konuşmadan 10 saniye sonra da bunu yaptı." dedi. Yani Arda, 3 gol atacağını biliyordu! 

Bu sezon Messi ve Suarez'in ardından Barcelona'nın en çok gol atan 3. oyuncusu olan Arda Turan, Atletico Madrid'te oynarken 2013/14 sezonunda 9 gol atabilmişti ancak şimdiden 11 gole gelmeyi başardı. Bunların yanında Arda Turan, bu sezon Barcelona formasıyla ilk 11 çıktığı 13 resmi maçta 16 gole katkıda bulundu (10 gol, altı asist).

Sürekli 'Neymar mı, Arda mı' soruları da böylece yeniden gündeme gelmiş oldu. Barcelona camiasında, ödenen bonservis ve uyum göz önüne alındığında Neymar'ın büyük lobisinin olduğu bir gerçek. Ancak Arda Turan'ın performanslarının Luis Enrique'nin kafasını karıştırması da şaşırılacak bir durum değil. 

Öyle ki Neymar, son 9 resmi maçta gol atamayarak, Katalan ekibindeki en suskun dönemini yaşıyor. Gol hasreti 2 aya çıkan 24 yaşındaki futbolcu, son golünü 8 hafta önce Şampiyonlar liginde İngiliz temsilcisi Manchester City'ye karşı kaydetti.  Geçen yıl ilk 17 resmi maçında 14 gol atan Neymar, bu yıl gole hasret kaldı. Neymar, bu sene 17 resmi maçta sadece 6 kez fileleri havalandırabildi.

Klişe belki ama, Arda Turan 100 Milyon Euro ödenen bir Brezilyalı olsayıd eğer, çoktan Neymar'ı kesmişti ve meşhur MSN'in yerini SAM almıştı bile!