Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki kötü gidişatına karşın, eski futbolcusu Arda Turan sarı-kırmızılıların geleceğinden oldukça umutlu. Milliyet'e önceki gün verdiği röportajda Atletico Madridli milli futbolcu, “Umarım Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ne gitmeyi başarır ve yoluna orada devam eder. Galatasaray’ın, Avrupa Ligi’nde çok başarılı olabileceğini ve finale kadar gidebileceğini düşünüyorum” dedi.

Bir çok kişinin ümidi kestiği Galatasaray'a, Arda'nın hala inanmasının aslında somut da bir sebebi olduğu ortaya çıktı. Cim Bom, UEFA Kupası'nı kazandığı sezon da yola önce Şampiyonlar Ligi'nde başlamış ve tıpkı bu sezonki gibi üst üste kötü sonuçlar almıştı. 

1999-2000 sezonu, içinde bulunduğumuz sezonun neredeyse aynıydı. Şu an geride kalan dört haftada 3 mağlubiyet, 1 beraberlik alan Galatasaray, o sezon da dördüncü haftayı 3 mağlubiyet, 1 beraberlikle toplamda bir puana sahip olarak geçmişti. Hatta Dortmund'dan 4 yediği için eleştirilen Cim Bom, o sezonun dördüncü haftasında da yine hezimete uğramış, Chelsea'den 5 gol birden yemişti.   

Ancak artık herkesin, takımın havlu attığını düşündüğü sırada sarı-kırmızılılar son iki maçında önce deplasmanda Hertha Berlin'i yenip, ardından evinde Milan'ı mağlup ederek grubu üçüncü tamamlamış ve bugün Avrupa Ligi denilen ligin o zamanki adıyla UEFA Kupası'nda yoluna devam etmişti. Galatasaray, sezon sona erdiğinde ise kupayı havaya kaldırarak tarih yazma başarısı gösterecekti. Arda aslında belki de sadece, şu ana dek 1999-2000 ile aynı ilerleyen sezonun, geri kalanının da tıpkı o zamanki gibi olabileceğini görmüş, eski takımının daha önce başardığı yolda bir kez daha yürüdüğü içine doğmuştu.