İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Barcelona, milli futbolcu Arda Turan'ı transfer etti.

Barcelona Kulübü'nden yapılan açıklamada, 18 Temmuz'da yapılacak kulüp başkanlığı seçimlerine kadar yönetimde bulunan idari kurulun, bugün yaptığı olağanüstü toplantı sonrasında Arda Turan'ın transferine oybirliğiyle onay verdiği belirtildi.

Arda Turan'la 5 yıllık sözleşme imzalayacak İspanyol kulübü, transfer için Atletico Madrid'e 34 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek. Barcelona'nın, Atletico Madrid'e ayrıca sezon içinde elde edilecek başarıların şartlarına bağlı olarak 7 milyon avro daha ödeyeceği ifade edildi.

Açıklamada, Barcelona Kulübü İdari Kurulu'nun şu anda bonservis bedelinin yüzde 10'unu Atletico Madrid kulübüne ödeyeceği, geri kalan kısmın ise yeni kulüp başkanı tarafından 20 Temmuz tarihinden itibaren 24 saatlik süre zarfında yapılacağı kaydedildi.

Ayrıca, Barcelona Kulübü, resmi internet sitesine Türkçe olarak Arda'nın Barcelona formasını üzerine giydiği fotoğrafını koyarak, transferi taraftarlarına "Hoşgeldin Arda" mesajıyla duyurdu. Açıklamada, Arda Turan'ın transferi için görüşmelerin birkaç ay önce başlandığı, Atletico Madrid Kulübü ve futbolcu ile tam anlaşma sağlandığı bildirildi. İdari Kurul'un da gerek teknik gerekse ekonomi komisyonlarının raporlarını inceledikten sonra Arda'nın transferine onay verdiği kaydedildi.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin özel isteğiyle takıma dahil edilen Arda'nın sezon başına net 7 milyon avro kazanacağı iddia ediliyor. Öte yandan Arda Turan'ın menajeri Ahmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada milli futbolcunun çok mutlu olduğunu belirtti.

Bulut, imza törenin ilerleyen günlerde yapılacağını aktararak, 2016'ya kadar transfer yasağı bulunan Barcelona'nın yasağının kalkmaması durumunda ne olacağıyla ilgili soruya ise, "Her şeyi yarın açıklayacağız" cevabını verdi.

Sözleşmede tartışma yaratan madde

Barcelona'da, yeni seçilecek kulüp başkanına, transfer edilen Arda Turan'ı Atletico Madrid kulübüne geri göndermesine imkan veren bir maddenin sözleşmeye eklenmesi tartışmalara neden oldu. 

Barcelona kulübünün İdari Kurul'u Atletico Madrid ile vardığı anlaşma gereği, 34 milyon avro ve sezon içindeki başarılarına bağlı olarak değişen artı 7 milyon avroluk opsiyonla Arda Turan'ı transfer etti. Ancak, transfere karşı çıkılabileceği olasılığı düşünülerek, yeni başkanın Türk futbolcuyu Atletico Madrid'e geri göndermesine olanak tanıyan bir opsiyon sözleşme maddesine ekledi. 

Barcelona kulübünün yaptığı yazılı açıklamada ve İdari Kurul'un başkanı Ramon Adell'in de gazetecilere söylediği maddeye göre 18 Temmuz'dan sonra Barcelona kulüp başkanı seçilecek aday bu transfere karşı çıkarsa Arda Turan'ı 20 Temmuz gecesi saat 24.00'te Atletico Madrid kulübüne geri satabilecek.

Ancak böyle bir durumda Barcelona kulübü 34 milyon avroya transfer ettiği Arda'yı Atletico Madrid'e geri verirken 3,4 milyon avro kaybedecek.

Bartomeu: Arda'nın transferi büyük bir haber

Bu arada,  Barcelona Kulübü'nün son başkanı ve 18 Temmuz'da yapılacak seçimlerde kulüp başkanlığına aday olan Josep Maria Bartomeu, İdari Kurul'un Arda Turan'ıntransfer edilmesi kararını almasından sonra sosyal paylaşım sitesinden yolladığı mesajda "Arda Turan'ın transferi Barcelona camiası için büyük bir haber. Luis Enrique'nin projesine destek olmalıyız" dedi. 

Bartomeu ayrıca Barcelona başkanlık adaylığını tanıttığı bir toplantıda yaptığı konuşmada da Arda Turan'ın transferine şimdiye kadar karşı çıkan diğer adayları eleştirdi. Bartomeu "Arda'yı istemeyen Luis Enrique'ye güvenmiyor demektir" şeklinde konuştu.

Öte yandan İspanyol spor gazeteleri Marca, As, Sport ve El Mundo Deportivo internetteki sayfalarında Arda Turan'ın Barcelona'ya transferini 1. haber olarak duyurdu.

Atletico Madrid'den Arda'ya teşekkür

Öte yandan, Atletico Madrid Kulübü, 4 yıldır kırmızı-beyazlı formayı giyen Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olmasını "Teşekkürler Arda" başlığı ile duyurdu.

Atletico Madrid Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Arda Turan'ın arzusu sonrasında transferi için kulübümüz ile Barcelona arasında anlaşma sağlanmıştır. Renklerimizi taşımada gösterdiği tüm çabalardan dolayı Arda'ya teşekkür ederiz ve ona geleceğinde bol şanslar dileriz" denildi. 

"Atletico'yu her zaman kalbimin bir köşesinde taşıyacağım"

Atletico Madrid Kulübü'nün resmi internet sitesine açıklama yapan Arda Turan ise "İnanılmaz bir 4 yıl oldu. Atletico ile çok özel anlar yaşadım ve takım arkadaşlarımı, taraftarları ve kulüp camiasını asla unutmayacağım. Sadece hepinize teşekkür edebilirim. Bundan sonra Atletico'yu her zaman kalbimin bir köşesinde taşıyacağım" dedi.