Elindeki futbolcunun kalitesine göre bir taktik anlayış benimsediğini söyleyen İtalyan çalıştırıcı, “Herkes sonuç odaklıdır. Elinizdeki oyunculara göre sahaya takım çıkartırsınız. Barcelona’ya giderseniz o oyuncularla yapabilecekleriniz bellidir, başka türde bir oyun sahaya koyamazsınız” dedi.

Türk takımlarının ve milli takımın defans yaparak oynayamadığı, duran toplardan mutlaka gol yendiği algısına katılmayan sarı-kırmızılıların patronu, şöyle yorum yaptı: “Olur mu öyle şey. Savunmayı bilmiyorsun diye 100 sene savunmayı bilmeden mi oynayacaksın bu oyunu. Eğer öyle bir şey varsa çok yoğun bir şekilde çalışırsın. Bunun iş taktiği budur. O zaman üç gol yemezsin de, bir gol yersin. Bizim yapmamız gereken de budur. Takımlar savunmayı beceremiyorsa, bunu becerebilmek için daha çok çalışırlar. Çünkü tarih değiştirilmek için vardır.”

Genelde oyunun keyfine varmak isteyenler de 4-3’ü 1-0’a tercih ettikleri yolundaki yoruma da yanıt veren Mancini, “4-3 ya da 1-0 ben kazanmak istiyorum, benim için fark etmez. Ama Arrigo Sacchi ve Fabio Capello’nun çalıştırdığı Milan dünyanın en büyük takımları arasında yer aldı ve o takım yaklaşık 15 maçı 1-0 kazandı. Ve o takım dünyanın en kuvvetli takımlarından biri diye anılıyor” ifadesini kullandı.

‘Gururumu okşadı’

Bu sezon son anda Galatasaray’da kalan ve futboluyla sarı-kırmızılıların galibiyetlerine katkı sağlayan Aydın Yılmaz, Galatasaray Dergisi’ne konuştu.

Fatih Terim’in kalması yönündeki isteğine hiç düşünmeden evet dediğini belirten Aydın, Mancini için de şunları söyledi: “Roberto Mancini bir dünya markası ve çok değerli bir hoca. Juventus  maçı öncesi beni ilk 11’de denemesi bir futbolcu olarak gururumu okşadı. Sezonu  geç açmamdan dolayı toparlanma sürecimde bana katkısı büyük oldu. Bana  güvendiğini bilmek benim için çok güzel. Ben de bunu hak etmek için elimden gelen  her şeyi yapıyorum.”

TÜRKİYE'DE OLMAK ÇOK GÜZEL

"Çok kötü bir başlangıç yaptık. İkinci maçta Torino'dan çıkardığımız beraberlik çok kritikti. Grubu tekrar açık hale getirdik, fakat hala yolumuz var. İki deplasman maçı var önümüzde. Şampiyonlar Ligi daha kısa bir koşu. Adım adım düşünmeliyiz. İlk olarak Kopenhag karşılaşmasını mutlaka kazanmamız gerekiyor. Sonrasını ise göreceğiz." İnter ve Manchester City'den sonra Galatasaray'a gelmesinin kendisi adına risk olup olmadığına yönelik bir soru üzerine Mancini, "Antrenörlük zaten içinde risk barındıran bir meslek. Fakat seçtiğiniz kulüp hem kendi liginde hem de Avrupa'da hep şampiyonluğa ulaşmaya çalışıyor. Bu durum seçiminizde etkili oluyor. İtalya'dan sonra Türkiye'de olmak güzel" diye konuştu.

EN İYİ ÖRNEK ARDA

Selçuk'u teknik anlamda değerlendirmenizi istersek artılarıyla ve eksileriyle neler söylersiniz?

Türkiye'ye gelmeden önce enternasyonal bazda Selçuk'u görüyordum. Çok iyi bir oyuncu ve hala kendini geliştirebileceği bir potansiyeli olduğunu biliyorum. Selçuk, Burak, Umut, Semih çok iyi oyuncular, potansiyelleri var. Ama bu noktada bitmemeli. En iyi örnek Arda Turan olur. Arda çok iyi bir oyuncuydu ama herkesin tamam dediği yerde o durmadı ve başka bir seviyeye çıktı.

KAZANMAK İSTİYORUM

Genelde oyunun keyfine varmak isteyenler de 4-3'ü 1-0'a tercih ederler.

Tabii ki maçı izleyenler için 4-3 keyiflidir. 4-3 ya da 1-0 ben kazanmak istiyorum, benim için fark etmez. Ama Arrigo Sacchi ve Fabio Capello'nun çalıştırdığı Milan dünyanın en büyük takımları arasında yer aldı ve o takım 15 maçı 1-0 kazandı ve o takım dünyanın en kuvvetli takımlarından biri diye anılıyor.

G.SARAY 'GÜÇLÜ' BİLİNİR 

Türkiye'ye gelmeden önce Galatasaray denilince aklınıza ne geliyordu?

Türkiye her zaman zor bir deplasmandır. Lazio ile Inter ile Türkiye'ye geldim ve bunu gördüm. Ama Galatasaray güçlü bir takım olarak bilinir Avrupa'da.

KAHiRE'YE BENZiYOR

Burada sizi en çok ne şaşırttı? 

İlginç gelecek ama sadece Kahire'de görmüştüm bu kadar trafiği. 

Sahada mı olmak, yoksa saha kenarında mı olmak?

Oyuncuyken, oynamaya tutkum vardı. Şimdi antrenörlük yapmaya tutkum var. O yüzden teknik direktörüm. 

Türkiye'de giyim tarzınız kısa zamanda öne çıktı... 

Ben de normal zamanlarda kot, gömlek ve kazak giyiyorum. 

Saha kenarında biraz daha farklı görünüyorsunuz

Arada bir olacak. İtalya'da iyi giyinmek, moda önemli tabii... 

Terim ile görüşecek misiniz?

Onunla Milan'dayken rakiptik. Tabii ki görüşmek isterim. Şu anda Türk Milli Takımı'nın başında. Kendisine çok büyük saygım var.