Galatasaray’ın Beşiktaş’tan transfer ettiği kaleci Cenk Gönen, takımındaki ilk günlerinin güzel geçtiğini ve iyi karşılandığını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirdiği antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Cenk Gönen, yeni takımına alışmaya çalıştığını belirterek, “Başta Hamza Hamzaoğlu hocam olmak üzere, tüm teknik ekip ve takım arkadaşlarım tarafından gayet sıcak karşılandım. Zaten birçoğu milli takımdan da arkadaşım” dedi.

Takımda çok olumlu bir arkadaşlık ortamı bulunduğunu ve bunda elde edilen başarıların etkili olduğunu düşündüğünü aktaran Cenk, kendisini en iyi şekilde hazırlamaya çalıştığını vurgulayarak, “Herhangi bir sakatlığım yok. Transfer sürecinde fazla antrenman yapma şansı bulamamıştım. Milli takım arası bu anlamda bana iyi geldi. Şimdi oynamaya hazırım” ifadelerini kullandı.

“Forma şansı geldiğinde en iyi şekilde değerlendireceğim”

Cenk Gönen, Galatasaray’da Fernando Muslera gibi önemli bir ismin yedeği konumunda bulunacağının hatırlatılması üzerine, verilen şansları en iyi şekilde değerlendirmek istediğini dile getirdi.

Sarı-kırmızılı takımın elde ettiği başarılarda Muslera’nın büyük paya sahip olduğunu anlatan Cenk, “Taffarel gibi bir dünya markası ile çalışmak büyük şans. Ben de bu şansı değerlendirecek yetenek ve mental güce sahibim. Forma şansı geldiğinde en iyi şekilde değerlendireceğim” diye konuştu.

Teknik direktör Hamzaoğlu’nun kendisiyle yaptığı görüşmede, takımın ikinci kalecisi olacağını söylediğini belirten sarı-kırmızılı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üç kulvarda zorlu mücadelelere çıkacağız. Bana şans geldiğinde, tecrübemi ve yeteneklerimi Galatasaray için kullanacağım. Taraftarlarımız bana destek olsun. Ben bu desteğin karşılığını vereceğim. Her şeyimi, terimin son damlasına kadar mücadelemi Galatasaray için vereceğim.”

“Büyük bir camiadan, bir başka büyük camiaya geldim”

Beşiktaş’taki son döneminde takımdan ayrılması yönünde bazı tutum ve davranışlar olduğunu aktaran Cenk, “Sonra Galatasaray’ın teklifi geldi. Daha fazla şey söylemek istemiyorum. Büyük bir camiadan bir başka büyük camiaya geldim. Bunlar futbolda var. Profesyonel olarak en iyimi vereceğim” şeklinde konuştu.

Türk Telekom Arena’da iki maça çıktığını da hatırlatan sarı-kırmızılı kaleci, “Türk Telekom Arena’da iki derbi oynadım. Gayet etkili bir atmosfer var. Yine oraya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Orada talihsiz bir sakatlık da yaşamıştım ama şükür bir eseri kalmadı” değerlendirmesinde bulundu.

Son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinen Cenk, “Zor bir dönem yaşıyoruz. Birçok şehidimiz var. Allah’tan tüm memleketimize sabır diliyorum. Şehitlerimizin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu acı hepimizin acısı. Umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Bunun için dua ediyoruz. Bugünden itibaren şehit vermeyiz umarım” diyerek sözlerini tamamladı.