Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile yarın (22 Aralık Pazar) oynayacağı maçta 3 puanı hedefliyor.

Ligde en son başkent deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Galatasaray, Trabzonspor'u yenerek zirveden daha fazla uzaklaşmak istemiyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkarak önemli bir başarı elde eden sarı-kırmızılılar, Süper Lig'de ise lider Fenerbahçe'nin 11 puan gerisinde bulunuyor.

Geçen sezon dahil olmak üzere ligde kendi sahasında oynadığı son 12 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, iç sahadaki başarılı performansını da devam ettirmeyi amaçlıyor. Galatasaray, bu sezon ise evinde oynadığı 7 maçın 5'ini kazanırken, 2 maçta da sahadan 1 puanla ayrıldı.

Süper Lig'de oynadığı son 4 maçında yenilmeyen, ikişer beraberlikle galibiyet alan Galatasaray'da zorlu maç öncesi uzun süredir sakat olan Hamit Altıntop dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

SELÇUK VE CHEDJOU CEZA SINIRINDA

Sarı-kırmızılılarda Selçuk İnan ve Aurelien Chedjou, Trabzonspor maçında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Selçuk İnan ve Chedjou, yarınki maçta sarı kart görmeleri durumunda Süper Lig'in 17. haftasında yapılacak Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.


AA