Spor Toto Süper Lig 26. hafta mücadelesinde Galatasarayımız ile Karabükspor karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Arena'da oynanan ve hakem Tolga Özkalfa'nın düdük çaldığı mücadele 4-2 takımımzıın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Galatasarayımızın gollerini 26. dakikada Yasin Öztekin, 48 ve 90. dakikalarda Wesley Sneijder ve 59. dakikada Umut Bulut atarken, Karabükspor'un sayılarını 71. dakikada Hakan Balta(KK) ve 86. dakikada Furkan Özçal kaydetti.

Bu sonucun ardından takımımız 58 puanla liderlik koltuğunu yeniden alırken Karabükspor 18 puanda kaldı. Takımımız 27. haftada Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak.

ASLAN'DA BURAK VE SEMİH SAKAT

Kardemir Karabükspor'u konuk eden Galatasaray'da sakatlığı bulunan golcü futbolcu Burak Yılmaz ile Semih Kaya maçın kadrosunda yer almadı.

Sarı-kırmızılı takımda, A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hollanda ile yaptığı maçta sol arka adalesinden sakatlık geçiren Burak Yılmaz ile tedavisi tamamlanmasına rağmen kondisyon geliştirme çalışmaları süren Semih Kaya müsabakanın kadrosunda bulunmadı.

Galatasaray'da sakatlıkları geçen Sabri Sarıoğlu ve Armindo Bruma ise Kardemir Karabükspor karşısında ilk 11'de görev yaptı.

OLCAN KULÜBEYE

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'de son hafta Kasımpaşa'yı 3-2 yendikleri maçın kadrosundan bir değişiklik yaptı.

Hamzaoğlu, Kasımpaşa maçında sağ açıkta görev yapan Olcan Adın'ı yedeğe çekerken, Kardemir Karabükspor karşısında bu futbolcunun yerine Bruma'ya forma giydirdi.

Karşılaşmaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Bruma, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder ve Umut Bulut 11'i ile çıkan Galatasaray'da yedeklerde ise Sinan Bolat, Dzemaili, Pandev, Koray Günter, Olcan Adın, Emre Çolak ve Tarık Çamdal yer aldı.

MUHTEŞEM TARAFTARIMIZ STADI DOLDURDU

Galatasaraylı taraftarlar, şampiyonluk mücadelesini veren takımlarını Kardemir Karabükspor maçında yalnız bırakmadı.

Gündüz oynanan karşılaşmaya ilgi gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar, Türk Telekom Arena tribünlerinin büyük bölümünü doldurarak takımlarına destek verdi.

Kardemir Karabükspor'un 50 kadar taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti.

USTA SANATÇI KAYAHAN ANILDI

Galatasaray'ın Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçın öncesinde önceki gün vefat eden sanatçı Kayahan Açar anıldı.

Stadın skorbordunda fotoğrafına yer verilen Kayahan'ın şarkıları çalındı. Ayrıca tribüne üzerinde "Mekanın cennet olsun büyük usta, güzel Galatasaraylı Kayahan" yazılı pankartı asıldı.

BASKILI OYUN GOLÜ GETİRDİ

Türk Telekom Arena'da gündüz oynanan ilk lig maçında Galatasarayımız çok hızlı başladı. Arena'da rakip fark etmeksizin baskılı başlayan takımımız Karabükspor kalesine de akın akın gitti. İlk 20 dakikadaki hırsımız golün habercisiydi ve nitekim gol de gecikmedi. Yasin Öztekin takımımızı 26. dakikada öne geçirdi. Sağ kanatta topa buluşan Sabri'nin ceza yayına ortaladığı topu kaleci Abdülaziz çıkıp kafasıyla uzaklaştırmak istedi ama top kısa düştü ve Yasin'in önünde kaldı. Yasin'in boş kaleye aşırttığı top ağlara gitti.

MUSLERA'DAN JENERİKLİK KURTARIŞ

İlk yarının son saniyesinde kalemizde önemli bir tehlike atlattık. Karabükspor'da ceza alanı ön çizgisinden kullanılan serbest vuruşta Erdem, sol üst köşeye harika bir vuruş yaptı ama Muslera da topu sağ eliyle yine harika çıkardı.

İlk yarı 1-0 Galatasaray üstünlüğüyle sonuçlandı.

WESLEY FRİKİKTEN AVLADI!

İkinci yarıya da aynı şekilde başlayan takımımızda farkı 2'ye çıkaran isim Wesley Sneijder oldu. 48. dakikada kazanılan frikiği Sneijder gole çevirdi. Sol çaprazdan kazandığımız frikikte Sneijder'in sol direk dibine gönderdiği top direğe de çarpıp ağlarla buluştu. Abdülaziz uzandı ama müdahale edemedi. 2-0

UMUT BULUT 3'LEDİ

Sneijder'in golüyle iyice morallenen Aslanlar 3. golü çabuk buldu. Takımımız 59. dakikada Umut Bulut'la farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan köşe vuruşu kullandık. Bruma'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında hafif sağ çaprazda topla buluşan Bruma'nın ara pasında ceza alanına giren Umut, ceza alanı ilk metrelerinden sağ çaprazdan sol köşeye çok sert bir şut gönderdi ve top ağlarla buluştu.

UMUT BU KEZ ÇOK NET KAÇIRDI!

Taraftarımızın desteğiyle farkı açmak isteyen takımımız 69. dakikada çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Umut, dar alanda kaleci Abdülaziz'i de geçti ama açısı biraz daha daralınca boş kaleye vuruşunda top kaleye paralel gitti.

HAKAN BALTA'NIN ŞANSSIZ ANI

Maçta skoru ele alan takımımız vitesi küçültünce Karabükspor kalemizde tehlike yaratmaya başladı. Bu tehlikelerin birinde sol kanattan gelen konuk ekip golü buldu. Furkan Özçal, ceza alanı ön bölümüne kadar gelip sol çaprazdan ceza alanına giren Erkan'a pasını attı. Erkan'ın kale sahasına sert çevirdiği topa Hakan Balta ters bir vuruş yaptı ve top sağ köşeden ağlara gitti.

FURKAN ÖZÇAL'DAN ŞIK GOL

Karşılaşmanın son dakikalarına gelinirken Karabükspor beraberlik için umutlandı. Karabükspor'da kiralık olarak forma giyen oyuncumuz Furkan Özçal'dan şık bir gol attı. Ceza alanı önünde topla buluşan Furkan sağ ayağıyla çok iyi vurdu ve üst direğin altına çarpan top ağlarımızla buluştu.

SNEIJDER FİŞİ ÇEKTİ

Skorun 3-2'ye gelmesiyle kara bulutlar bir anda Türk Telekom Arena'nın üzerine çöktü ancak Bu bulutları Wesley Sneijder çabuk dağıttı. Hamit'in pasında Umut, ceza alanına sağ çaprazdan girip sol çaprazdaki Olcan'a pasını verdi. Olcan topu kontrol edip Sneijder'e oynadı ve Sneijder düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi.

Karşılaşma 4-2 Galatasarayımız'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.