Yabancı kontenjanında bu sezon başlayacak olan sınırlama en çok G.Saray’ı etkilerken sarı-kırmızılılar AB formulünü ortaya attı. Önceki gün G.Saray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, “Avrupa Birliği pasaportlu oyunculara sınır olmasın” sözleriyle Türkiye’nin AB ülkesi gibi davranması gerektiğini açıklayıp yeni bir sistem üzerinde durdu.

Ancak bu çıkışın ardından G.Saray’ın oyuncularının çoğunun Avrupa Birliği ülkelerin pasaportuna sahip olması yatıyor. Elmander, Sneijder ve Riera gibi Avrupa asıllı 3 oyuncusu bulunan G.saray’ın diğer isimleri de Culio hariç Avrupa ülkelerinin pasaportlarına sahip. Uruguaylı Fernando Muslera’nın İtalyan pasaportu bulunurken Kamerunlu Dany ile Fildişili Didier Drogba’nın da Fransa pasaportları var.

MELO’NUN DA VAR!

Bir diğer Fildişili oyuncu Totobo Emmanuel Eboue’nin Belçika pasaportu bulunurken Hollanda’da PSV forması giyen Faslı oyuncu Nordin Amrabat’ın da Hollanda pasaportu bulunuyor.

Sarı-kırmızılıların kadrosundaki isimlerden sadece Arjantinli Culio’nun AB ülkesi pasaportu bulunmazken G.Saray da Türkiye Futbol Federasyonu’na bu kuralı kabul ettirip tüm oyuncularını aynı anda sahaya sürmek istiyor. Cimbom’un transferde listesinin ilk sırasındaki Felipe Melo da İspanya pasaportu ile ‘Avrupa Birliği’ kuralından yararlanabilecek isimler arasında.

TFF’YE TEKLİF

Özellikle İtalya ve Fransa’daki kulüpler yabancı oyuncularının AB pasaportu olması sayesinde çok sayıda Afrikalı ve Güney Amerikalı oyuncuyu kadrosunda bulundurabilirken G.Saray’ın bu önerisinin ise TFF tarafından kabul edilmesi çok uzak bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Vatan