Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'le oynayacağı maç öncesinde İtalyan basınından sürpriz bir transfer iddiası ortaya atıldı. İtalya'daki iddialara göre Galatasaray'ın Arsena'le oynayacağı maçı Emirates stadyumunda Juventus'un scout ekibi de izleyecek. Sezon başından beri Galatasaray'ın savunma oyuncusu Semih Kaya'yı izlediği bilinen Juventus'un oyuncuyu Şampiyonlar Ligi maçlarında daha yakından takip ettiği ve notlar alacağı aktarıldı.

Referans Roberto Mancini'den 
Mancini'nin eski öğrencisi olarak lanse edilen futbolcu için istikrarlı ve Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en başarılı isimlerden biri olarak bahsedildi.

Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde en yetenekli Türk futbolcu kim sorusuna Semih Kaya yanıtını veren Roberto Mancini'nin bu sözleri İtayanların da gözlerinden kaçmadı. Juventus'un Semih Kaya'yla ilgilendiği haberleri gündemdeki yerini korurken oyuncunun referansının Roberto Mancini olduğu belirtildi.

Bonservisi 8 milyon Euro 

İtalyanların iddiasına göre Galatasaray'ın 8 milyon Euro karşılığında Semih Kaya'yı bırakabileceği belirtilirken Juventus'un oyuncunun performansına göre en geç sezon sonunda bu transferi bitireceği iddia edildi.