Galatasaray’da, Divan başkanlığı için adaylığını açıklayan Türker Arslan, hukukçu kimliğiyle yönetim kurullarını uyarmasının da görevleri arasında olacağını söyledi, kritik dönemde bu vazifeyi layığıyla yapacağını dile getirdi.


Galatasaray’da 8 Nisan’da yapılacak Divan başkanlığı seçiminde aday olan Türker Arslan, projeleri ve seçilmesi durumunda yapacaklarını Milliyet’e anlattı. İrfan Aktar’ın karşısına aday olarak çıkan Arslan’ın açıklamaları şöyle:

- Artık değişim zamanı gelmiştir. Galatasaray dinamik bir yapıya sahip olmalıdır.

- Divan Başkanlığı bence en onore görevlerden biri. Galatasaray Kulübü Başkanlığı kadar çok değerli.

- Galatasaray çok sıkıntılı günlerin arifesinde... Önümüzdeki yıllar daha da kritik günler yaşayacaktır. Ama ben Divan Başkanlığı görevimi bu kritik günlerde de layığıyla yapacağıma içtenlikle inanıyorum.

- Daha interaktif bir çalışma düzeni içinde ve çalıştay niteliğinde bir divan düşünüyorum. Daha çok insanın söz alıp konuşabileceği, görüşmelerin yapılabileceği, zaman zaman belirli konularla ilgili olarak özel toplantılar yapmayı planlıyorum.

- Divan toplantılarının yapıldığı yer Galatasaray Lisesi olmalıdır, orada olmayı tercih ederim.

- Hukukçu kimliğim nedeniyle yönetim kuruluna gerekli uyarıları yaparım. Bu benim görevimin içinde olacaktır. 51 yıllık Galatasaray Kulübü üyesiyim, sporla tanışmam 1948... Daha 6 yaşındaydım.

- Galatasaray’ın belli kuralları vardır. Yazılı olmayan kuralları da vardır. Tabii ki artık bazı şeyler çok değişti. Dünya görüşü de değişti ama Galatasaray’da bir takım yazılı olmayan kurallar devam ediyor.

- Biz Galatasaraylıyız, bizim temel felsefemizde birbirimizi sevmek ve yardım etmek var.