Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray'ımız deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertli takım 2-0 kazandı.

Mücadele boyunca etkili bir oyun ortaya koyamayan takımımıza karşın F.Bahçe 22. dakikada penaltıdan Emre ve 66. dakikada Cristian ile goller buldu. Öte yandan, karşılaşmanın son dakikasında Felipe Melo bir penaltı pozisyonundan yararlanamadı.

Bu skorun ardından Galatasaray 19 puanla 5. sırada kaldı. Süper Lig'in 12. haftasında sarı-kırmızılı takımımız 23 Kasım günü Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

MUSLERA VE SNEIJDER YOK!..

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da sakatlıkları bulunan kaleci Fernando Muslera ve Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder forma giyemedi.

Ligde geçen hafta oynanan Torku Konyaspor maçında geçirdikleri sakatlık sonrası UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag mücadelesinde görev alamayan Muslera ve Sneijder, Fenerbahçe derbisinde de kadroda bulunmadı.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı yeni geçen Hakan Balta ile yabancı sınırlamasına takılan Albert Riera ve Nordin Amrabat'ın yanı sıra tedavilerine devam edilen Gökhan Zan ve Hamit Altıntop da kadroda yer almadı.

KOPENHAG KADROSUNDAN 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, Fenerbahçe karşısına son oynadığı Kopenhag maçının kadrosuna göre, ilk 11'de 2 değişiklikle çıktı.

Teknik direktör Roberto Mancini, Danimarka temsilcisi karşısında savunmanın solunda görev verdiği Riera'yı kadroya almazken, bu oyuncunun yerine Dany Nounkeu'yu oynattı. Kopenhag maçında ilk 11'de yer alan Aydın Yılmaz'ı da yedeğe çeken Mancini, bu futbolcunun yerine ise savunmaya dönük orta saha oyuncusu Ceyhun Gülselam ile maça başlamayı tercih etti.

ERAY'IN KARİYER MAÇI
 
Galatasaray'da Muslera'nın yokluğunda Fenerbahçe karşısında kaleyi 22 yaşındaki Eray İşcan korudu. Sarı-kırmızılı takımın hafta içinde Kopenhag ile oynadığı maçta görev yapan genç kaleci, kariyerindeki ilk derbiye Fenerbahçe karşısında çıktı.

Geçen sezon iki resmi karşılaşmada görev yapan Eray İşcan, bu sezon da ligde Türk Telekom Arena'da 1-1 biten Medical Park Antalyaspor maçında forma giymişti.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan 3. kaleci Ufuk Ceylan da kadroda bulunmazken, Aykut Erçetin yedek kaleci olarak 18 kişilik kadroda yer aldı.

MANCINI SİFTAH YAPTI!..

Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, Fenerbahçe karşılaşmasıyla Spor Toto Süper Lig'deki ilk derbisine çıktı.

Görevden alınan teknik direktör Fatih Terim'in yerine sarı-kırmızılı takımın başına getirilen İtalyan teknik adam, şu ana kadar Süper Lig'de 4 maçta görev yaptı.

3 İSİM İLK KEZ DERBİDE

Galatasaray'da 3 futbolcu , Fenerbahçe karşısında ilk kez bir derbi maçına çıktı.

Sarı-kırmızılarda kaleci Eray İşcan, sezon başında kadroya dahil edilen Bruma ile takımda üçüncü sezonunu geçiren Ceyhun Gülselam ilk kez sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe karşısında görev yaptı.

DROGBA ORTA SAHADAN VURDU!..

Karşılaşmaya oldukça istekli, hırslı, mücadeleci bir şekilde başlayan ve rakip yarı alanda baskı yaparak F.Bahçe'yi yıpratma yoluna giden G.Saray, ilk tehlikeyi 8. dakikada yaşattı.

Hayli uzak mesafeli ve kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest atışta Didier Drogba topun başına geçti. Drogba'nın yaklaşık 40 metreden direkt kaleye gönderdiği top, kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

BRUMA AKTI, DROGBA ÇOK SERT AMA...

İlk dakikalarda oyunun kontrolünü eline alan ve rakibi bunaltan sarı-kırmızılılarda Didier Drogba gole çok yaklaşan isim oldu.

12. dakikada sağ kanatta aldığı topla Bruma rakip kaleye yöneldi. Ceza alanına yaklaşan Bruma solundaki Didier Drogba'ya pasını verdi ve o da ceza alanı dışından şutunu çekti. Topu kaleci Volkan zorlukla tokatladı.

BİR HATA, Kİ NE HATA!..

Orta saha mücadelesi şeklinde devam eden ve Fenerbahçe'nin hiçbir şekilde üstünlüğünü kabul ettiremediği karşılaşmada bir anda şanssız bir penaltı pozisyonu yaşandı.

23. dakikada sol kanattan hızlı kullanılan serbest atışta topla buluşan Caner Erkin ceza alanına ortasını yaptı ve Chedjou da refleks ile birlikte topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Emre B. ağları bulan isim oldu.

İlk yarı boyunca başka pozisyon olmazken, Galatasaray'da Ceyhun Gülselam Mehmet Topal ile çarpıştıktan sonra kadasına dikiş atıldı. Soyunma odasına 1-0 geride girdik.

POZİSYON GELMEDİ, DEĞİŞİKLİK GELDİ!

İkinci yarının başlarında da etkili bir oyun ortaya koyamayan ve rakibe oyununu kabul ettirmekte, oyun disiplinini sağlamakta sorun yaşayan Galatasaray'da ilk değişiklik 62. dakikada geldi.

Roberto Mancini ilk yarıda kafası yarılan Ceyhun Gülselam'ı kenara alırken, Engin Baytar oyuna girdi.

FARK 2 OLDU...

Engin'in oyuna girmesi sonrasında da etkili olamayan takımımız, kalede 2. golü de gördü. 66. dakikada fark 2 oldu.

Gelişen Fenerbahçe atağında ceza yayı civarında topla buluşan Moussa Sow sağdan hareketlenen Pierre Webo'yu gördü ve o da içeri çevirdi. Cristian boş kaleye attı.

DEĞİŞİKLİKLER İŞE YARAMADI!

Bir türlü istediği oyunu ortaya koyamayan Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini'nin yaptığı değişiklikler de işe yaramadı.

72. dakikada Bruma oyundan alınırken, Umut Bulut oyuna dahil oldu. 85. dakikada da son değişiklikte Semih Kaya'nın yerine Aydın Yılmaz oyuna dahil oluyor.

Değişiklikle oyunu değiştirmedi, son dakikada bir de penaltı kazandık. Topun başına gelen Felipe Melo'nun vuruşu F.Bahçe kalecisinde kaldı ve Galatasaray'ımız Kadıköy'den puansız döndü.