Yılın ilk derbisinde Galatasaray evinde, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti ve bir hafta sonra ligde yeniden ikinci sıraya yükseldi.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçın tek golü 38'de Selçuk İnan'ın penaltı vuruşuyla geldi. Ligin devre arasında Galatasaray'dan Beşiktaş'a kiralanan Dany, Veysel Sarı'yı düşürerek penaltıya sebep oldu.

Galatasaray puanını 44'e yükseltti ve 42 puanda kalan Beşiktaş'ı geride bıraktı. Bir maçı eksik Fenerbahçe'nin 47 puanı bulunuyor. Fenerbahçe Pazartesi günü deplasmanda, Elazığspor karşısına çıkacak.

Karşılaşmanın 54'üncü dakikasında Semih Kaya ve Olcay Şahan arasında Galatasaray kalesi önünde gelişen pozisyonda hakem Cüneyt Çakır aut kararı verdi. Semih Kaya, Cüneyt Çakır'ın yanına giderek topun kendinden çıktığını söyledi ve hakem kararını değiştirerek Beşiktaş lehine korneri verdi. Semih'in bu davranışı, tribünlerden büyük alkış aldı. 

Siyah Beyazlı takımın kalecisi Tolga Zengin, görme sorunu yaşadığı için ikinci yarıya çıkamadı. Kaleye Cenk Gönen geçti. Beşiktaş kalecisi Cenk'in sakatlığı nedeniyle karşılaşma sonuna 11 dakika eklendi. 

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ilk 11'te beş yabancı oyuncusuna şans verdi. İzet Hajrovic yedekler arasında yer alı. Burdisso, Eboue, Chedjou ve Ontivero kadroya giremeyen yabancı oyuncular oldu.

Mancini yeni transferlerden Veysel Sarı'ya ilk 11'de şans verdi. Sakatlığı düzelen Hakan Balta da savunmadaki yerini aldı.

Beşiktaş'ta cezalı Ersan Gülüm bu maçta forma giyemedi. Teknik Direktör Slaven Bilic, Necip Uysal'a sağ bekte forma şansı verdi. Sakatlığı geçen Oğuzhan Özyakup ilk 11'de sahaya çıktı. Beşiktaş'ın Kolombiyalı futbolcusu Pedro Franco, Türkiye'de ilk derbisine çıktı. Portekizli oyuncu Manuel Fernandes ise maça da yedek başladı. 69'da Olcay'ın yerine oyuna girdi.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maç Galatasaray, 2-1 önde iken çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamamıştı. Federasyon, maçı 3-0 Galatasaray lehine tescil etmişti.