Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray, transferde düğmeye bastı. Forvet hattını büyük ihtimalle Mevlüt Erdinç ile takviye edecek olan sarı-kırmızılılar, savunmanın göbeğine de gurbetçi bir isim düşünüyor.

Bu isimlerden ilki Bayer Leverkusen’de forma giyen Ömer Toprak. Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda da forma giyen gurbetçi futbolcu, geçtiğimiz sezon başında da Galatasaray’ın gündemine gelmiş, ancak transfer gerçekleşmemişti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı sınırlaması konusunda geri adım atmaması nedeniyle yerli futbolculara yönelen sarı-kırmızılı yönetim, Ömer’i transfer edebilmek için tüm imkanları zorlayacak. Teknik Direktör Roberto Mancini’nin de onay verdiği başarılı savunmacı ile ilk görüşmeyi gerçekleştiren Galatasaray yönetimi, Ömer Toprak’tan olumlu yanıt aldı. Kulübü ile 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunun 24 yaşındaki futbolcunun transferinde en büyük engel ise yüksek bonservis bedeli.

Leverkusen’in bonservis bedeli olarak en az 15 milyon Euro istediği Ömer için pazarlıklar sürüyor. Sarı-kırmızılılar, fiyatı 10 milyon Euro’nun altına çekebilirse imzalar Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın hazırlık kampı dönüşü atılacak.

AMK