G.SARAY’A dün UEFA’dan bir iyi bir de kötü haber geldi. Sarı-kırmızılıların geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiği için almaya hak kazandığı paranın toplam 21 milyon 72 bin Euro olduğu açıklandı.

BUNA göre G.Saray 8 milyon 600 bin Euro katılım bonusu, 2 milyon 500 bin Euro performans bonusu, 6 milyon 472 bin Euro pazarlama geliri ve 3 milyon 500 bin Euro da 2. tura kaldığı için ödeme alacak.

BU iyi haberdi, kötü haber ise şu: Sarı-kırmızılıların bu parasına finansal fair-play’e uymadığı gerekçesiyle el koyuldu. Bu durum kısa süreli bir infial yaratsa da mesele hemen açıklığa kavuşturuldu. G.Saray 16 Mayıs tarihinde UEFA’ya bu konu için 200 bin Euro ceza ödemeyi kabul ettiği için hak ettiği parayı alabilecek.

BU arada aynı nedenle Trabzon ve Bursa’nın da gelirlerine el konuldu fakat onlar da 200 bin Euro ceza ödeyip hak edişlerini alabilecekler.

 ‘Alçakça manipülasyon yapıyorlar’
G.SARAY, finansal fair-play’e uymadığı gerekçesiyle Devler Ligi gelirlerine el koyulduğunun özellikle sosyal medya ve internet sitelerinde yazılması üzerine şu açıklamayı yaptı:

“G.SARAY’IN şikeyle ilgili gerçekleri paylaşmasından sonra, gerçeklerin altında kalanların, kamuoyunu yanıltmaya çalışacakları biliniyordu. Akşam saatlerinde yayınlanan ve UEFA’nın G.Saray’ın gelirlerine el koyduğu haberleri, bu alçakça manipülasyon çabalarının örneği oldu.
UEFA tarafından G.Saray’ın gelirlerine el konulması söz konusu değildir ve bu konudaki haberler tümüyle yalandır.”