Sezon öncesi hazırlıklarını İngiltere'nin Birmingham kentinde sürdüren Galatasaray'da, ana gündem maddesi transfer. Sarı-kırmızılı kulübün transfer etmeyi düşündüğü oyuncularla büyük ölçüde anlaşma sağlanırken, takımdan ayrılması planlanan oyuncular için de kulüp bulma çalışmaları devam ediyor. İşte gönderilmesi planlanan oyuncuların son durumu:
 
CULIO SORUN YARATIYOR
 
Takımdan gönderilmesi planlanan ilk oyuncu Emmanuel Culio. Galatasaray'la 1 yıl sözleşmesi bulunan Arjantinli'nin kendisine gelen teklifleri reddetmesi sarı-kırmızılıların elini zorluyor. 2010-11 sezonunun 2. yarısında teknik direktör Gheorghe Hagi’nin isteği ile Cluj’dan transfer edilen Arjantinli oyuncu takımda istenmeyen adam durumuna geldi.  Culio’nun sarı-kırmızılı kulüpten bir miktar para alarak ayrılmak için bu tür bir yolu seçtiği ve sonuna kadar da direneceği iddia edildi. Arjantinli'yle Türkiye'den ve ülkesi Arjantin'den birkaç kulüp ilgileniyor. Culio'nun gidişi ile Felipe Melo transferinin resmiyete dökülmesi düşünülüyor.
 
ELMANDER'İN TALİBİ ÇOK
 
Sarı-kırmızılıların başkanı Ünal Aysal'ın kamp öncesinde, "Elmander'le kendisini kırmadan yolları ayıracağız" açıklamasından sonra İsveçli'nin takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat ne Galatasaray İsveçli'yi yüzüstü bırakmaya ne de Elmander gitmeye gönüllü değil. Galatasaray'ın AB vatandaşlarının yabancı sayılmaması için yapacağı başvuru Elmander'in asıl kaderini tayin edecek.
 
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan GS TV'de, "Türkiye'nin yanına Türkiye Cumhuriyeti yazıyorsan Avrupa Birliği vatandaşı olanları diğer yabancılardan ayıracaksın. Yönetim kurulu seviyesine çıkmaya gerek yok, yönetim kurulunun bir yetkisi de yok. TFF, TCK'ya tabii. Nasıl, TCK'ya tabiyseniz bu kurallara da tabisiniz. Siz ancak tespit yapabilrsiniz, dersin ki ilgili mercilere "Bu adam AB vatandaşı. Gereğini yapın" diyebilirsiniz. Drogba, Sneijder, Elmander, Dany, Chedjou, Amrabat ve Riera kişisel olarak ilgili mercilere başvuruyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Elmander'in İngiltere'den talipleri olduğu biliniyor. İsveçli yıldız için Türkiye'den Trabzonspor'un da girişimleri var. Öte yandan Olympiakos da Elmander'i kadrosuna katmak isteyen takımlar arasında.
 
RIERA İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR AMA...
 
Geçtiğimiz sezonun parlayan isimlerinden Albert Riera'nın ayrılması konusunda ise ikns çalışmaları sürüyor. En son La Liga'ya yükselen Villareal'in Riera'yla ciddi olarak ilgilendiği öğrenildi. Fakat İspanyol temsilcisi Riera'nın sarı-kırmızılılardan kazandığı yıllık 3 milyon Euro'yu karşılayamayacağı ve oyuncuyu daha düşük bir ücrete kadrosuna katmayı amaçlıyor. 31 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi 30 Haziran 2014'te bitiyor. Bu gelişmelere kulak asmayan Onwin ve Galatasaray'da 1 sezon daha kalmak isteyen Riera da Galatasaray'ın yabancı statüsü operasyonundan gelecek olan haberi dört gözle bekliyor. Eğer Riera giderse Galatasaray Iraklı Ali Adnan'ın transferini anında bitirecek.
 
YERLİLERDE DE OPERASYON VAR
 
Teknik direktör Fatih Terim'in önümüzdeki sezon düşünmediği oyuncular arasında birçok isim var. Bu oyuncular için gelen teklifler değerlendirilmekle birlikte, bu oyuncularla satış olmasa bile kiralanma usülü ile yollar ayrılacak. Bunlardan ayrı olarak Aydın Yılmaz ile kesin olarak yollarını ayırdı. Galatasaray'daki kredisini tüketen ve biten sözleşmesi yenilenmeyen Aydın Yılmaz, menajeri Ahmet Bulut'la birlikte gelen teklifleri değerlendiriyor. 
 
DİĞER YOLCULAR
 
Takımda düşünülmeyen diğer futbolcular ise Sercan Yıldırım, Furkan Özçal, Çağlar Birinci, Ceyhun Gülselam, Yiğit Gökoğlan ve Mehmet Batdal. Sercan Yıldırım, Fatih Terim tarafından kamp kadrosuna dahil edilmeyen isimler arasında. Kiralık olarak gittiği Sivasspor'da yaşadığı sakatlıktan dolay varlık gösteremeyen Yıldırım, forvetteki yedek alternatiflerin içinde bile değil. Sercan Yıldırım için Gaziantepspor ile prensip anlaşmasına varıldığı gelen haberler arasında.
 
CEYHUN KALABİLİR
 
Kayserispor'da geçirdiği sezondan sonra Galatasaray'a dönen Ceyhun Gülselam, gönderilmesi planlanan oyuncular arasında. Fakat Terim'in Ceyhun hakkında sürpriz bir karara imza atabileceği ve oyuncuyu takımda tutabileceği belirtiliyor. Milli takımda olduğu dönemde Ceyhun'a ilk kez görev veren Terim, oyuncunun kamplarda gösterdiği performanslara göre bir karar verecek. Ceyhun kalırsa orta sahaya alınması planlanan Felipe Melo ve Yekta Kurtuluş'tan sonra 3. alternatif olacak. Ama genç oyuncunun takımda kalma şansı az görülüyor.
 
BATDAL BUCA'YA
 
Mehmet Batdal ve Yiğit Gökoğlan'ın yeni sezon planlarında yer almayacakları kendilerine iletildi. Mehmet Batdal'ın Bucaspor'a dönme ihtimali olmakla birlikte Yiğit Gökoğlan'a kulüp aranıyor. Öte yandan Çağlar Birinci önümüzdeki sezon Sanica Boru Elazığspor forması giyecek.  Furkan Özçal'ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Genç oyuncunun kadro dışında olma pahasına Florya'da kalabilecekleri belirtiliyor.

Webaslan