Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki  rakibi Kazakistan'ın Astana takımının teknik direktörü Stanimir Stoilov, yarınki  maçta ellerinden geleni yapacaklarını ve sarı-kırmızılı takımdan puan almalarının  muhtemel olduğunu söyledi. 

Başkent Astana'daki Sarkaya Bisiklet Merkezi'nde düzenlenen basın  toplantısında açıklamalarda bulunan Bulgar teknik adam, "Kazakistan ve Astana  Kulübü için önemli bir maç. Motivasyonumuz yüzde 100 düzeyde. Yarın elimizden  geleni yapacağız. Neden puan almayalım?" diye konuştu. 

Stoilov, kazanmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini  vurgulayarak, "Galatasaray çok güçlü bir takım. Oyununda eksikler bulmak çok zor.  Elimizden geldiğince organize ve disiplinli oynayacağız. Sonuna kadar kazanmaya  çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

Burak Yılmaz'ın sakat olmasına rağmen sarı-kırmızılı ekipte önemli  futbolcuların bulunduğuna değinen Stanimir Stoilov, "İki takım sahada  karşılaşmadan bir şey diyemem. Yarınki oyundan sonra bir fikrimiz olacaktır.  Burak Yılmaz sakatlığından dolayı oynayamayacak ama Galatasaray'da onun dışında  çok önemli futbolcular da var. Bunu görmezden gelemeyiz" şeklinde görüş belirtti. 

"Hiçbir Galatasaraylı'dan korkmuyoruz" 

Astana takımının savunma oyuncusu Yeldos Akhmetov, Galatasaraylı  hiçbir futbolcudan korkmadıklarını söyledi. 

Akhmetov, sarı-kırmızılı ekipte önemli futbolcuların oynadığının  hatırlatılması üzerine, "Ne Sneijder ne Podolski ne de bir başka Galatasaraylı  futbolcu bizi korkutuyor. Kimin daha iyi oynadığını yarın sahada göreceğiz"  değerlendirmesinde bulundu. 

Türk takımlarını yakından tanıdıklarından bahseden Kazak futbolcu,  "Türk takımlarıyla daha önce de birkaç maç yaptık. Çok disiplinliler. Biz de  elimizden geleni yapacağız. Amacımız yarınki mücadeleyi kazanmak" şeklinde  konuştu. 

Akhmetov, kaybettikleri son iki maçtan dersler çıkardıklarını, UEFA  Şampiyonlar Ligi'nde yapacakları karşılaşmalar için ekstra motivasyona ihtiyaç  duymadıklarını sözlerine ekledi. 

Astana'nın Galatasaray maçına, Eric, Akhmetov, Postnikov, Anicic,  Shomko, Canas, Maksimovic, Dzholchiyev, Zhukov, Kethevoama ve Nuserbayev muhtemel  ilk 11'i ile çıkması bekleniyor. 

Öte yandan Astana, son antrenmanına maçın oynanacağı Astana Arena'da  çıktı. İlk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenman, ısınma  hareketleriyle başladı. İdmanın basına kapalı bölümünde ise Galatasaray maçının  taktik çalışmasının yapılacağı bildirildi. 

MAÇI YAYINLAYACAK KANALLAR

HAMZAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

SNEIJDER REKORA GÖZ DİKTİ