Eurocup finali rövanşında deplasmanda 4 farklı mağlup olduğu Fransa'nın Strasbourg takımını 78-67 yenerek kupanın sahibi olan Galatasaray'da başantrenör Ergin Ataman maç sonunda açıklamalarda bulundu.

İnançlarının karşılığını şampiyon olarak aldıklarını ifade eden Ataman, “Galatasaray’a armağan olsun. Bu kupayı oynadığımız ilk günden beri bu taraftarla kupayı alacağımızı söyledim. Taraftarla, takımımla Galatasaray’la gurur duyuyorum. İnşallah darısı Fenerbahçe’nin başına onlar da Euroleague’yi alırlar. Türkiye’de bir basketbol ekolü oluştu. Bunu bizler yarattık. İnşallah devam edecek. Hiçbir finali rahat kazanamazsınız. Strasbourg tecrübeli takım ama Abdi İpekçi tecrübesi olmadığını ilk dakikalarda gördük. Euroleague takımıyız, bizi Eurocup'a attıkları için teşekkürler. Çünkü bu sayede kupayı aldık. Seneye de Euroleague'i alacağız” diye konuştu.

Sinan Güler: İnanılmaz bir atmosferdi

Finaldeki başarılı performansının kupanın kazanılmasındaki etkisinin sorulması üzerine Sinan Güler, “Gerçekten çok mutluyuz. Galatasaray ailesine hayırlı olsun. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bir kişinin yapabileceği bir şey değil, 12 kişinin katkısı da çok büyük” diye konuştu.

Strasborug maçının MVP'si seçilen Lasme ise, “Kimse bencil olmadı. İnanılmaz bir atmosferdi. Bu seyirciler hak ediyor bunu” ifadelerini kullandı.