İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) şampiyonu Atletico Madrid, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım için organize edilen Galatasaray ile oynanacak dostluk maçı dolayısıyla yarın İzmir'e gelecek.

Milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, 6 Ağustos'ta Galatasaray ile oynayacağı dostluk maçı öncesinde tam kadro antrenmana çıktı. Madrid'in Majadahonda ilçesindeki tesislerde yapılan antrenmana yeni transferler Mandzukic, Griezmann, Siqueria, kaleci Oblak ve Ansaldi de katıldı.

Fizik kondisyon ağırlıklı geçen antrenman sonrasında basın toplantısı düzenleyen futbolcu Guilherme Madalena Siqueira, La Liga'nın Avrupa'nın en zorlu ligi olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, "Lig şampiyonu olma düşü bu sezon da sürecek" ifadesini kullandı.

Benfica'dan Filipe Luis'in boşluğunu doldurması için alınan Brezilyalı defans oyuncusu, Atletico'dan ayrılan önemli futbolcular ve gelen futbolcularla yeni bir takım oluşturulmaya çalışıldığını ve her geçen gün daha güçlendiklerini dile getirerek, "Atletico'nun 3 yıldır Simeone ile başlattığı maç maç düşünme felsefesini devam ettireceğiz. Çok zor olduğunu biliyoruz ama ligin ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en üst sıralarında kalmaya çalışacağız" diye konuştu.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında şu ana kadar 3 maç oynayan Atletico Madrid, 1 galibiyet, 2'de beraberlik aldı. 3 maçta sadece 1 gol atan İspanyol ekibi, kalesinde gol görmedi.

Galatasaray ile Atletico Madrid, 6 Ağustos 2014 Çarşamba günü saat 21.00’de LFP World Challenge kapsamındaki hazırlık maçında İzmir Atatürk Stadyumu’nda karşılaşacak.

Arda'nın Atletico'daki geleceği

Öte yandan ismi, İngiltere'nin Manchester United takımıyla anılan Arda Turan hakkında teknik direktör Diego Simeone'nin "Arda gitmeyecek, eminim" dediği öğrenildi. Bu gelişme sonrası milli futbolcunun 1 yıl daha Atletico Madrid'de kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Atletico'da Diego Costa, Adrian, David Villa, Diego, Filipe Luis gibi önemli isimlerden sonra ayrılması gündemde olan diğer bir futbolcu Mario Suarez ile de İtalya'nın Napoli takımının ilgilendiği öne sürülüyor.