Gündoğan, Kicker dergisine yaptığı açıklamada, Şampiyonlar Ligi kuralarına sevindiğini belirterek, ''Daha önce Türkiye'de hiçbir resmi maça çıkmadım. Galatasaray'ın stadındaki atmosfer çok şatafatlı. Bir kez İstanbul'da Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki bir derbiyi izlemiştim. O maçında atmosferi müthişti" diye konuştu. 
 
Galatasaray'ın çok iyi bir takım olduğunu dile getiren Gündoğan, "Şampiyonlar Ligi grubunda karşılaşacağımız Galatasaray'ı iki maçta da yenmeyi hedefliyoruz ancak Galatasaray'ın da gruptan ikinci olarak çeyrek finale yükselmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Sakatlığı nedeniyle 400 gündür takımında forma giyemeyen Gündoğan, sağlığına kavuşunca uzun yıllar futbol oynamayı istediğini dile getirdi.
 
Almanya A Milli Takımı formasını da giyen Gündoğan, gelecekte yapılacak en az iki Dünya Şampiyonası'nda Almanya Milli Takımı formasını giymeyi amaçladığını da vurgulayarak, ''Bu niye 3 olmasın. Nasıl olsa daha gencim'' dedi.
 
İlkay Gündoğan, uzun zamandır sakat olduğu için formasına büyük özlem duyduğunu vurgulayarak, sakatlığının ardından takımla beraber çıktığı antrenmanda topla buluştuğunda çok farklı bir duyguya kapıldığını anlattı.
 
Gündoğan, sakatlığı döneminde ilk önce iki haftada geçer diye düşündüğünü ancak sakatlığının uzun sürmesin ardından artık zaman duygusunu kaybettiğini sadece takıma geri dönerek oynamayı düşündüğünü ifade etti.