Transferi yılan hikayesine dönen ancak Galatasaray Yönetimi’nin yaptığı son bir hamle ile sarı -kırmızılı renklere bağlanan Alex Telles’e ülkesinden büyük övgüler geldi.

Gremio Kulübü’nü uzun yıllardır takip eden gazeteci Adriano de Carvalho, genç yıldızı Milliyet’e değerlendirirken, çarpıcı tespitler yaptı;

“Alex Telles oldukça yetenekli bir sol bek. Bulunduğu kanattaki hareketliliği ve yer tutma özelliği hemen göze çarpar. Süratiyle rakiplerini geçerek kanattan takımını atağa kaldırabilir. Sol ayağı, tekniği, pasları ve şutları da etkilidir. Geçtiğimiz sezon genç yaşına karşın takımda birçok serbest atışta topun başına geçti. Onu sık sık korner atışlarını kullanırken de görürüz. Ayrıca yaptırdığı faullerle takımına tehlikeli noktalardan sürekli atış kazandırır. 

Juventude’den geldiği Gremio’da birkaç ay içinde kendini göstererek takımın değişmez oyuncusu olması aslında kalitesini kanıtlamak için yeterli olsa gerek. Ligde ikinci olan Gremio’nun başarısında önemli payı vardı. Bu iyi performansının karşılığını yılın en iyi sol beki seçilerek aldı. Gelecekte Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’nde de böyle bir unvan kazanabilir. Yıldız olabilir. Değişik sistemlerde ve değişik pozisyonlarda oynayabildiğine şahidim. Örneğin 4-4-2’de sol bek oynarken, 3-5-2’de orta sahanın solunda görev yapabilir.

Bireysel yetenekleri tartışılmaz ama eksik yanları da var. Blok halinde hareket etmede ve geçiş oyunlarında kendini biraz geliştirmesi gerekebilir. Avrupa futbolu ve Roberto Mancini onun bu eksikliklerini tamamlaması için aslında iyi bir fırsat. Bir avantajı da çalışmayı ve kendini geliştirmeyi sevmesi. Takım arkadaşlarıyla iyi ilişkileri vardır. Gremio’da kendisinden 18 yaş büyük Ze Roberto’nun bile en iyi arkadaşlarındandı.

Real Madridli Marcelo gibi çok yetenekli bir oyuncunun onun pozisyonunda oynaması şu ana kadar milli takımda görev almasının önünü kesti. Ancak Avrupa’daki gelişimiyle birlikte 2018 Dünya Kupası’nda Brezilya’nın sol bekinde onun oynayabileceğini söyleyebilirim.