Fenerbahçe ile oynanacak derbide de kritik rol oynayacak olan başarılı file bekçisi aynı zamanda bu sezon sergilediği performansla Avrupa'daki en başarılı kaleciler arasında da kendine yer buldu.

Ligde sadece 33 gol gören Galatasaray kalesini bu sezon 10 karşılaşmada gole kapamayı başaran Muslera, kendisinin kalede yer aldığı sürede ise sadece 31 gol yedi.

MAÇ BAŞINA 1 GOL

Sivasspor ile ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada kalede Ufuk Ceylan yer alıyordu. Muslera, 31. haftada Türk Telekom Arena'da yine Sivasspor ile oynanan maçta 1 gol yedikten sonra yerini genç kaleci Eray'a bırakmıştı ve genç kaleci bu dakikadan sonra kalesinde bir gol gördü.

Böylece Fernando Muslera, Galatasraay kalesini koruduğu sürelerde sadece 31 gol yemiş oldu. Muslera bu performansı ile her 90 dakikada sadece 1 gol yemeyi başardı.

SÜPER LİG'İN EN İYİSİ, AVRUPA'DA İLK 10'DA

Maç başına gol yeme ortalaması Spor Toto Kralbet Süper Lig'in en iyisi olan Uruguaylı file bekçisi Avrupa'daki meslektaşları arasında da oldukça iyi bir sırada kendine yer buldu.

Fransa'nın dev takımı Paris SG kalesini koruyan Salvatore Sirigu bu alanda Avrupa'nın en iyisi durumunda. Sirigu ortalama her 180 dakikada sadece 1 gol yiyor. Sirigu'nun ardından ikinci sırayı ortalama 152 dakikada 1 gol yiyen Almanya şampiyonu B. Münih'in kalecisi Neuer alırken, 3 sırada 152 dakikada bir gol yiyen İtalyan şampiyonu Juventus'un kalecisi Buffon bulunuyor.

Paris SG / Salvatore Sirigu, 180 dakika
B.Münih / Manuel Neuer, 174 dakika
Juventus / Gianluigi Buffon, 152 dakika
Atl. Madrid / Thibaut Courtois, 118 dakika
Napoli / Morgan De Sanctis, 109 dakika
Man. City / Joe Hart, 105 dakika
Bordeaux / Cédric Carrasso, 105 dakika
Marsilya / Steve Mandanda, 95 dakika
Galatasaray / Fernando Muslera, 90 dakika
Lazio / Federico Marchetti, 90 dakika

Webaslan