DHA - Sol ayak bileğinde kırık ve eşlik eden bağ yaralanması tespit edilen Aydın Yılmaz operasyon geçirdi.

Elazığspor ile oynanan kupa maçında sakatlanan Aydın gece İstanbul'a getirilmiş ve hemen hastaneye götürülmüştü. Bu sabah 11.00'de ameliyata alındığı öğrenilen talihsiz oyuncu için doktorlar açıklama yaptı.

Liv Hospital Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Kulübü Doktoru Operatör Doktor Yener İnce, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çok şükür herhangi bir komplikasyon olmadan son derece keyifli son derece güzel bir ameliyat geçti. Kardeşimizin mevcut kırığı sabitlendi ve yerine oturtuldu. Çoklu bağ yaralanması vardı biliyorsunuz. O bağ yönelik her iki taraflı bir onarım gerçekleştirildi. Süre vermekten pek fazla hoşlanmıyorum ama bu kırığın öncelikle bir kaynama süresi var. Daha sonrasında belirli bir rehabilitasyon programımız var.  Süre vermek doğru değil diyorum ama bu sezon içerisinde Aydın'ın geri dönmesi mümkün değil. Önümüzdeki sezon olabilen en kısa zaman içerisinde aramızda olacak" dedi.

Dün geceden itibaren özellikle sosyal paylaşım sitesi üzerinden futbolcu arkadaşlarının kendisini yalnız bırakmadığı için Aydın Yılmaz'ın ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade eden İnce, "Futbolcu kardeşlerimizin bugün buraya kendisini ziyaret etmesini bekliyoruz. Hepsi telefonla da durumu öğrenmek için bir yandan arıyor. Aydın'ın biraz kendini toplamasını bekliyorlar. Aydın ilgiden memnun ama yaşadığı olaydan dolayı üzgün" diye konuştu.

Sezonu kapadı

Operatör Doktor Selim Murağbi ise yapılan ameliyatta kırık ve bağları tamir ettiklerini söyleyerek, "Uzun soluklu bir tedavi süreci olacak. Hastamızı bekleyen ciddi bir fizik tedavi süreci var. Bu sezon için oynaması artık mümkün değil. Gelecek sezon için gerekli hazırlıkları düzenlemeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Böylece Aydın Yılmaz da Bruma gibi önümüzdeki sezon sahalara dönebilecek.