Maç başlıyor, ilk 45 dakika Eskişehirspor 11 futbolcuyla kendi kalelerini koruyorlar.
F.Bahçe kalesine 1 kez gittiler. Hoş, F.Bahçe de Eskişehir'in bu tek kale direncini kıramadı, topu eveleyip geveledi.

Sarı-lacivertliler rakibe baskı yapalım diyor ama hep beraber yapamıyor.
Eskişehir bu baskıyı kırabiliyorsa, F.Bahçe yarın daha kaliteli takımlarla oynayacak.
Onlar daha fazla zorlanacaktır.

Nani, top ayağına gelince iyi şeyler yapmaya çalışıyor. İnce verkaçlar ve adam geçmeler. Ona, oynadığı sürece Diego yardım etti. Fernandao, F.Bahçe'ye fizik olarak yardımcı olacak. F.Bahçe belki kapanan takımlara karşı zorlanabilir.
Ama hem yerden hem de özellikle havadan Fernandao'yu kullanırlarsa, rakibin kapattığı kapıyı aralamazlar, kırar.

Bu F.Bahçe fizik olarak hazır olursa,
Türkiye'de çok takımı rahatlıkla yener. Çünkü teknik olarak sahada çok şey yapacak isimleri var. Avrupa'da ne yaparlar? O tartışılır.

Seni taca atar
Fırat Aydınus, yine sahada oyuncularla fazla konuştu. Daha da önemlisi, oyuncuların görüş alanlarına giriyor, alanlarını ve açılarını engelliyor. Causic'i attığı pozisyonda kesinlikle haklı.
Şimdi Aydınus'a soruyorum...
Daha 5. dakikada Fernandao artistik şekilde penaltı almak için kendisini attı. Bu tarz oyuncuya sarı kart göstermek gerekir. Yedirirse, seni taca atacak. Aynı Fernandao, 3 dakika sonra rakibinin ayağına tabanıyla bastı. Fırat'tan yine ses yok. Alın basma pozisyonunu, oynatın. Görüntünün yanına da Süper Kupa maçında
Cüneyt Çakır'ın, Emre'yi attığı pozisyonu oynatın. İkisi de aynı pozisyon. Bana "Hangisi doğru?" derseniz, Çakır'ınki net doğru.O zaman Aydınus'unki net yanlış.

Bu da şunu gösteriyor; Fırat Aydınus'un yüreği, ilk maçta F.Bahçe Stadı'nda Fernandao'yu atmayı yemedi, korktu. Bu yıl böyle pozisyonları çokça yaşayacağız.

Eskişehirspor vitaminsiz

Eskişehirspor, takım olarak vitaminsiz bir görüntü verdi. Düşmemeye oynayacakları kesin. Tabii şunu da düşünmek lazım. Sarı-lacivertliler son 30 dakika 10 kişi kalan rakiplerine karşı daha farklı işler yapmalıydı. Eskişehir 10 kişi kalınca zaten mağlubiyeti de kabul etti. İş bitti. Fenerbahçeli oyuncular da, bundan sonra oyunu süsleyemedi.