Kasımpaşa'dan Ryan Donk'u kadrosuna dahil eden Galatasaray'ın ana gündem maddesi Hollanda 1. Ligi takımlarından Heracles'in 21 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Oussama Tannane...

Sarı-Kırmızılı yönetimin transferini bitirmeye çok yaklaştığı Faslı oyuncuya tam anlamıyla hayran kaldığı belirtildi. Denizli'nin yöneticilere “Mutlaka almalıyız. Aynı Gökhan Töre gibi. Sol ayağını iyi kullanıyor. Takıma çok katkı sağlar” dediği öğrenildi.

Sarı-Kırmızılı yönetim transfer listesinin en maliyetli oyuncusu olan Faslı oyuncu ile 3.5 yıllık prensip anlaşmasına varmış durumda. Heracles ile bonservis konusundaki pazarlıklar ise olumlu yönde devam ediyor. Tannane'nin kulübü ile sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Wesley Sneijder’in menajeri Guidi Albers’in bu transferde aracılık yaptığı biliniyor.

Her iki genç oyuncu hakkında da övgü dolu ifadeler kullanan Pierre van Hooijdonk’un tespiti şöyle:

“Van Rhijn zaten kaliteli ve umut vaat eden bir genç olmasa, Ajax kadrosunda yer alamaz. Ajax formasını giyemez. Kaliteli olduğu için o kulüpte yer alıyor. Son dönemde oynamamasının sebebi ise Ajax’ta gençlerin her zamanki rekabeti. Demek ki kadroda ondan daha formda bir oyuncu var. O yüzden forma giyemiyor. Ama Rhijn bence ilerisi için umut vaat eden bir oyuncu. Çünkü büyük kulüpler genelde yaşı ilerlemiş yıldız isimlere yöneliyor. Belki Galatasaray bu defa daha mantıklı bir transfer operasyonu uygulayacak.”

‘Galatasaray kârlı çıkacaktır’

“Tannane de genç ve yetenekli bir futbolcu. Çok iyi şutu var. Çok koşuyor, asist yapıyor. Belli ki Galatasaraylı yöneticiler bu oyuncuları parlatıp, ileride bu oyunculardan para kazanmak istiyor. Bana göre iki oyuncu Galatasaray’a imza atarsa, kendilerini göstermek için iyi bir fırsat olur. Ve bu işten tüm taraflar kazançlı çıkacaktır.”