Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, yabancı kontenjanında indirim yapmaları durumunda River Plate’in savunmasında bulunan Balanta’yı transfer edeceklerini söyledi. Aysal, Balanta transferinin kiralama yoluyla da olabileceğini dile getirdi.

Aysal, bu dönemde hiçbir savunma oyuncusuna 8-10 milyon euro gibi rakamları ödeyemeyeceklerini belirterek, “Doria genç ve beğendiğimiz bir oyuncu. Ancak bizim 10 milyon euro bonservis vermek gibi bir lüksümüz yok. Hatta Doria, daha tecrübeli olan Balanta’dan sonra listemizde yer alıyor. Balanta’nın transferi için ise yabancı kontenjanımızda düşürme sağlarsak ve oyuncunun kulübü ile anlaşırsak harekete geçeceğiz. Hatta bu transfer, bonservisiyle değil, kiralama yoluyla da olabilir” dedi.

Arjantin’de yayın yapan TYC Sports, Arjantin kulübünün bu transfer için Galatasaray’dan 7 milyon euro istediğini yazdı. Bu transferden River Plate’in 5.6 milyon euroluk bir gelir elde edeceği, oyuncunun Kolombiya’da yetiştiği Academica’ya da yetiştirme payının ödeneceği ifade edildi.

Aysal, son günlerin en çok konuşulan iç transfer konusunda da Tarık için Eskişehirspor’a 3 milyon euro ve bir kiralık oyuncu teklif ettiklerini ve bu teklifin dışında başka bir girişimde bulunmayacaklarını da sözlerine ekledi.

ALVARES BALANTA

D.Tarihi: 28 Şubat 1993
D.Yeri: Bogota, Kolombiya

Kulüp    Sezon    Maç    Gol
River Plate    2011-14    42    2
Milli Takım    Sezon    Maç    Gol
Kolombiya    2014    4    -