Mevcut başkan Ünal Aysal ve ekibi 25 Ekim olarak açıklanan genel kurulda yerini yeni başkana devredecek. Ancak Galatasaray Sportif AŞ olarak geçen şirketteki genel kurul, 29 Eylül’de yapılacak. Bu durumda Aysal, bir süre daha futbolu yönetmeye devam edecek.

Galatasaray’da Başkan Ünal Aysal ve ekibinin Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’u 18/25 Ekim olarak açıklamasının ardından, kulüpte yine belirsizlikler devam ediyor. Çünkü 29 Eylül’de yapılacak Sportif AŞ Genel Kurulu henüz iptal edilmedi veya ertelenmesi ertelenmedi. Sarı-kırmızılı üyeler bunun bir an önce ertelenmesini istiyor.

Üyeler, pazartesi günü yapılacak ve futbol takımının bağlı olduğu Sportif AŞ seçimlerinin zamanlamasının doğru olmayacağını belirterek, Aysal’ın yeni yönetim gelmeden bir daha seçilmesinin ve özellikle futbola hakim Sportif AŞ’nın başında kalmasının büyük kaos yaratabileceğine dikkat çektiler.

Bu şekilde olmasının, A tipi diye adlandırılan altın hisseleri tehlikeye düşürebileceğine dikkat çeken sarı-kırmızılı uzmanlar, Ünal Aysal ve ekibinin bu genel kurulu yapmamasını istiyor.

Pazartesi hazırlığı

Eğer kongre gerçekleşirse hisse sahibi olan üyeler burada yer alarak Başkan Ünal Aysal’a yönelik ciddi eleştirilerde bulunacak. Kulübün borcunun artmadığını savunan Aysal’a 31 Mayıs 2011 mali tablolarının karşılaştırmalarıyla yanıt verileceği ifade edildi. Kulübün kısa vadeli borcunun 3 yıl önce 256 milyon lira olmasına karşın, bugün 711 milyon liraya yükseldiği ve bu süreçte başta stat gelirleri olmak üzere kulübe giren paranın da tavan yaptığı vurgulandı.

Aysal yönetiminin ciddi gelirlere karşın kulübü borç batağına sürüklediğini iddia eden üyeler, kısa vadeli borçların 352 milyon lira olmasının da yeni gelecek yönetimi zor durumda bırakacağına dikkat çekti.

Üyeler, Mart’ta genel kurul kararı alınmadan Sportif AŞ’ye ait 90 milyon liralık borcun kulübe devredilmesinin de Sportif’in mali durumunu düzeltmek için yapılan bir operasyon olduğu görüşünde birleşti.

Öte yandan Galatasaray’da başkanlık için adı geçen eski TFF?Başkanı Haluk Ulusoy, aday olup olmayacağını bugün açıklayacak.

Polat: Genel af çıkmalı

Galatasaray’ın eski Başkanı Adnan Polat seçim süreciyle ilgili, “Benden değil, Galatasaray’ın ağabeylerinden, duayen geçinen muayyenlerinlerinden görüş alın” diye konuştu.

Aday olmayı düşünmediğini dile getiren ve Al Jazerra’ya konuşan Polat, “Galatasaray’ın önceliği iç barışın sağlanması olmalıdır. İnsanlar bölünmüş vaziyette, herkes birbiriyle kavgalı. Ama bunun için kimse gayret göstermiyor. Bu kavga ortamı Galatasaray’a zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

Adnan Polat, Ünal Aysal’ın ‘4 yıl önce de Genel Kurul’da bir mesaj vardı ancak Adnan Polat mesajı almadı. Alsaydı, ibra olayı olmayacaktı. Ben aynı hataya düşmek istemedim’ sözlerine de yanıt vererek, “Sayın Aysal’ın açıklamalarını önemsemiyorum. Galatasaray’da yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum” yorumunu yaptı.

Polat şöyle devam etti: “2011’deki usülsüzlük bir an önce ortadan kaldırılmalı. Yargı bu haksızlığı ortadan kaldırdı ancak Galatasaray Kulübü tarafından da bu leke silinmeli. Kimsenin benden özür dilemesi peşinde değilim. Birçok değerli kişiye haksız yere disiplin cezaları verildi. Ceza alanlar arasında şu an hayatta olmayan Galatasaray’a hizmet etmiş isimler de var. Mutlaka bir genel af çıkarılmalı.”

Albayrak ve Dürüst göreve!

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Prof. Ahmet Özdoğan, olağanüstü seçim sürecinde Başkan Ünal Aysal’a ilginç bir çağrıda bulundu. Aysal, “Galatasaray Futbol Takımı bu boşluk döneminde yalnız bırakılmamalı. Başkan Ünal Aysal derhal Galatasaray etiği çerçevesinde Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak’ı Florya Metin Oktay Tesisleri’nde futbol şubesine göreve davet etmeli.

Bu boşluk döneminin 2 sevgili Galatasaraylı tarafından idare edilmesi zorunlu bir durum olarak görülmektedir. Kulübümüzün yarışmacı kimliğini kaybetmemesi için bu süreçte Sayın Ali Dürüst ve Sayın Abdurrahim Albayrak, teknik direktörümüz ile futbolcularımızın yanında olmalıdır. Divan üyesi bir Galatasaraylı olarak başkanımdan bu öneriyi değerlendirmesini talep ediyorum” dedi.