Ga­la­ta­sa­ray’da ge­rek ta­raf­ta­rın ge­rek­se ca­mi­anın ak­lın­da gün­ler­dir ki­mi so­ru­lar ce­vap bek­li­yor­du.Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ta­kım­da son ola­rak Sab­ri’nin kad­ro dı­şı bı­ra­kıl­ma­sı­nın tek­nik bir ka­rar mı yok­sa yö­ne­ti­min ta­sar­ru­fu mu ol­du­ğu gün­de­min ilk sı­ra­sın­da­ki mad­de­ler­den bi­ri.

Bu­nun ya­nı sı­ra ge­çen se­zo­nun or­ta­sın­da 3.5 mil­yon eu­ro­ya alı­nan Haj­ro­vic’in Wer­der Bre­men’e be­del­siz git­me­si ve bun­dan son­ra ne­ler ola­ca­ğı da ka­fa­la­rı meş­gul eden so­run­lar­dan. Ay­sal’ın eleş­tir­di­ği TFF Baş­ka­nı Yıl­dı­rım De­mi­rö­ren’le ge­çen gün bir da­vet­te yan ya­na gel­me­si de me­rak ko­nu­su ol­du. Bu so­ru­la­rı ken­di­si­ne yö­nelt­ti­ği­miz Ünal Ay­sal, sa­mi­mi açık­la­ma­lar yap­tı.

‘Sabri’ye plaket verebiliriz’

*Sab­ri Sa­rı­oğ­lu'nun kad­ro dı­şı kal­ma­sı tek­nik bir ka­rar mı? Yok­sa si­zin bu ka­rar­da bir et­ki­niz var mı?

Sab­ri'nin kad­ro dı­şı kal­ma­sı ta­ma­men tek­nik di­rek­tö­rü­müz Pran­del­li'nin ka­ra­rı. Be­nim ve üst yö­ne­ti­min alı­nan bu ka­rar­da bir kat­kı­sı yok. Ta­kım için bu­gü­ne ka­dar alı­nan ka­rar­lar­da ol­ma­dı­ğı gi­bi. Sab­ri ola­yın­da da bir ka­rar ve se­çi­mi­miz yok. Ka­rar ta­ma­men tek­nik. Ken­di­si­ne bir pla­ket ver­me­yi bi­le dü­şü­ne­bi­li­riz. Sab­ri ile so­ru­nu­muz yok, o bi­zim kap­ta­nı­mız. Mev­zu sa­de­ce tek­nik. Sab­ri, ki­lo ve­rip es­ki ener­ji­si­ni ka­za­nır­sa bel­ki Pran­del­li Sab­ri'yi geri is­te­ye­bi­lir. Bu­nu bi­le­me­yiz.

*Oyun­cu­nuz Haj­ro­viç'in Wer­der Bre­men'e im­za­sı­nı na­sıl yo­rum­lu­yor­su­nuz?

Haj­ro­viç'in Fİ­FA ka­ra­rı ol­ma­dan Wer­der Bre­men'e im­za at­ma­ya hak­kı yok. Bu du­rum hem Al­man ku­lü­bü için hem de Boş­nak oyun­cu için hu­ku­ki bir so­run oluş­tu­ra­cak.

(Bugün)