Her şey Olimpiyat Stadı’nda başlamış ve yine orada bitmişti. İBB’nin hocası Abdullah Avcı, o stadyumda yakaladığı başarıyla nam salmış ve Milli Takım hocalığına kadar yükselmişti. Ancak Olimpiyat Stadı’ndaki Gana maçı Avcı’nın sonu olunca; TFF yeni isim arayışına girdi. Kapısı çalınan ilk isim ise ‘İmparator’ lakabına layık görülen Fatih Terim’den başkası değildi. Ancak Terim, halihazırda son iki sezonu duble yaparak kapatan Galatasaray’ın hocasıydı…

AYSAL RESMİ İMZA İSTEMEDİ

Gel-gitler yaşandı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile teknik direktör Terim konuştu; TFF’nin eski yöneticisi Göksel Gümüşdağ da Demirören’e aracı oldu. Terim ile Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören buluştu. Aysal ve Terim ikilisinin ortak kararı “Galatasaray’da devam” oldu. Resmi açıklamayı siteden yapan isim ise başkandı. Aysal’ın TFF’ye yanıtı, “Teklifimiz, hocamızın Mayıs ayına kadar oynanacak karşılaşmalarda Milli Takımımızın başında teknik direktör sıfatıyla sahaya çıkması ve de önümüzdeki Mayıs 2014’e kadar Türk futbolunun yeniden yapılanması için gerekli çalışmalara Danışman sıfatıyla destek vermesi” şeklindeydi.

Başkan, Galatasaray Teknik Direktörü’nün ve camianın Milli Takım’a destek olması doğrultusunda görüş bildirmiş ancak sözleşmeyi tasvip etmemişti. “Hoca bizim hocamızdır” diyen Ünal Aysal, destek sağlanacağı ve para alınmayacağını ısrarla belirtmişti. Aysal bu nedenle merak ettiği sözleşmenin maddelerini Futbol Federasyonu’ndan istedi.

TERİM’E PARA VERİLECEK Mİ?

Aysal ve Terim’in ortak paydada buluştuğu konulardan biri, İmparator’un Milli Takım’dan para almayacak olmasıydı. Hatta bu detay, gazetemiz yazarlarından İskender Baydar tarafından “Terim Galatasaray’ın hocasıdır, milli görevden kaçmaz ama sizin bordronuz altına girmez” biçiminde yorumlanmıştı. Demirören ise “Her görevin bir karşılığı olması gerektiğine inanıyoruz. Hocamız inatla yine ‘Hayır’ diyor. Biz bir şekilde çözmek istiyoruz” diye konuşmuştu.

ÇOK BİLİNMEYENLİ SÖZLEŞME!

Borsada işlem gören şirketlerden Galatasaray AŞ, attığı adımı bile KAP’a bildirmek zorunda. İmzanın ayrıntıları, Terim’in 4 resmi maç dışında hazırlık maçlarına çıkıp çıkmayacağı, yapacağı görevden para alıp almayacağı, para alırsa bu parayı bağış olarak kullanıp kullanmayacağı merak konusu.

Aysal öncesinde resmiyete dökülmesini istemediği o çok bilinmeyenli o sözleşmeyi TFF’den isterken, adımlarını o detaylara göre atacak.

AMK