İtalyan basınına göre Mario Gomez'in alternatifi olarak düşünülen Burak Yılmaz'a senelik 3 milyon Euro ve 500 bin bonus içeren 5 yıllık bir teklif yaptığı iddia edilen Fiorentina'nın golcü futbolcuyu transfer etmek için önemli de bir bonservis bedeli vermesi gerekecek.
 
AYSAL: "BİZ BÜYÜK KULÜBÜZ..."
 
Bu iddiaların yanı sıra İtalyan basınında Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, Burak Yılmaz'ın transferi için, "Biz büyük bir kulübüz, oyuncumuzu kolay vermeyiz. Burak'ı büyük bir meblaya verebiliriz. Yumuşak davranmayacağız" ifadeleri yer aldı.
 
Pasgol arial, helvetica, sans-serif; font-size: 14px; font-weight: bold;">SATILACAK EN SON OYUNCU
 
Başarılı bir sezon geçiren Burak Yılmaz'ın bu sezon satışı ise imkansıza yakın. 6+0+4 yabancı kuralının devreye girmesi ile birlikte dahada önemli kazanan yerli oyuncularını bırakmak istemeyen sarı-kırmızılılarda Fatih Terim Burak Yılmaz'ın satılmasını kesinlikle istemiyor. Öte yandan Burak Yılmaz'ın satışını imkansız kılan ve Aysal'ın astronomik bir teklif beklemesinin başka bir nedeni var: Trabzonspor.
 
Burak Yılmaz'ın 2011-12 sezonunda sözleşmesindeki '5 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesini kullanarak Trabzonspor'dan alan Galatasaray bordo-mavili kulübe jest olarak, Burak Yılmaz'ın olası satışından Karadeniz ekibine kulübe yüzde %25 pay verdi. Bu da demek oluyor ki Burak Yılmaz'ın astronomik bir rakama satışından 1/4'lük kısım Trabzonspor'un kasasına girecek. Bu sebeplerden dolayı Aysal, Burak Yılmaz'dan vazgeçmek için normalin oldukça üzerinde teklif bekliyor.

Sporx