G.Saray’ın eski başkanları Mehmet Cansun ve Faruk Süren’in yanı sıra Başkan Ünal Aysal’ın da katıldığı 1905 Kültür Sanat Derneği’nin gecesi renkli esprilere sahne oldu.

Müzayede sırasında açık arttırmaya çıkan eserlerden biri G.Saray’ın 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası’ydı. UEFA Kupası’nın yağlı boya çizilen eseri 10 bin TL’den açık arttırmaya sunuldu. Tam bu sırada müzayedeyi sunan isim ve başkan Ünal Aysal, o dönemin başkanı Faruk Süren’e takıldı ve “Bu eseri siz alın, size yakışır” dedi.

Faruk Süren de cevabı yapıştırdı: “Başkanım bizde onun aslı var, tabloyu siz alın.”

EN PAHALISI DROGBA’NIN FORMASI

Müzayedede Başkan Ünal Aysal ve eşi Fani hanım 4 parça ve toplam 66 bin TL’lik eser satın aldı. Aysal, Drogba’nın yağlı boya üzerine çizilen eserine 15 bin TL ödeyerek sahip oldu. Gecede G.Saraylı 5 futbolcunun formaları da açık arttırma ile satışa çıkarıldı.

G.Saray’ın yıldızları Drogba, Sneijder, Muslera, Selçuk ve Burak’ın açık arttırmaya sunulan formalarından en yüksek alıcıyı tahmin edildiği gibi dünyaca ünlü yıldız Drogba’nın forması buldu. Drogba imzalı forma 6 bin, Sneijder ve Selçuk İnan forması 5 bin liraya, Burak ve Muslera’nın forması ise 4 bin TL’ye satıldı.

AYSAL’IN ALDIĞI ESERLER

1 – Osmanlı tuğrası…..11 bin TL…..(Fani Aysal satın aldı)
2 – 4 tane yan yana İstanbul manzaralı yağlı boya…..25 bin TL
3 – Sarı kırmızı aslanlı eser…..15 bin TL
4 – Yağlı boyaya Drogba eseri…..15 bin TL

Akşam