Galatasaray'ın geçen yıl bedavaya almadığı Jefferson Farfan için bu sezon 9 milyon euro bonservis ödemeye hazır olması şaşkınlık yarattı.

Geçen yıl Mart ayında Galatasaray ile prensipte anlaşan ancak daha sonra sıcak bakılmadığı için kulübü Schalke ile 4 yıllık sözleşme Nakitbahis yenileyen Farfan 1 yıl sonra yeniden sarı-kırmızılı kulübün gündemine gelince, camia içinde de eleştiriler yükselmeye başladı. Eski yöneticiler ve birçok kongre üyesi, "Farfan bir senede mi Farfan oldu. 28 yaşına gelmiş bir oyuncu. Bir sene önce bedavaya almıyoruz ama şimdi 9 milyon euro ödemeyi kabul ediyoruz. Bu nasıl bir mantıktır" ifadelerini kullandı.

28 yaşındaki Perulu futbolcuyu geçen yıl yaklaşık 2 ay bekleten ancak daha sonra planlarını değiştiren sarı-kırmızılılarda, Başkan Ünal Aysal, "Farfan'ı almak istiyorduk. Ancak Mart ayında bu işi bitirmemiz gerekiyordu. Süper Final nedeniyle alamadık. Elimizden kaçırdık" demişti. Cim-Bom, Farfan yerine 8.6 milyon euroya Kayserispor'dan Amrabat'ı kadrosuna katmıştı.

'Henüz ilerleme yok'

Ailesiyle beraber Yunan Adaları'nda tatil yapan Başkan Ünal Aysal, Milliyet'in Farfan ile ilgili sorularına yanıt verdi. Aysal, Perulu futbolcu ile anlaşmadıklarını ve bu transferle ilgili bir ilerleme olmadığını söyledi. Cim-Bom'un patronu, "Belki de bir ilerleme olmayacak" diyerek de karamsar bir hava çizdi.

Schalke'nin, Farfan için istediği bonservis de belli oldu. Almanların, 11 milyon euro istediği ancak Galatasaray'ın bonuslarla beraber 9 milyon euro teklif ettiği bildirildi.

Schalke Genel Menajeri Horst Heldt, Perulu futbolcu için teklifler aldıklarını doğruladı. Heldt, "Teklif yapan kulüpler arasında Galatasaray da var. Görüşmeler devam ediyor ancak şu anda hiç bir şey belli değil. Farfan takımımızın önemli parçası ve bizimle devam etmesini isteriz. Birkaç haftalık süreçte konu netlik kazanacak" diye konuştu.

webaslan