"Bütün camiaya hayırlı olsun. Kutlamalarımızı sezon başında yapacağız. Bizim görevimiz sahnenin arkası. Sahnenin önünde oyuncular ve teknik ekip var. Rol çalmak doğru değil. Biz de tribünde kaldık. Oyuncularımızı ve teknik ekibimizi alkışlamayı seçtik."

"Kimse kimseyi suçlayamayacak. Galatasaray, başladığı yerde değil. Makina yürümeli. Ben olmayabilirim. Başka bir ekip gelip devam edebilir. Şampiyonluğun elimi kuvvetlendirdiğini söyleyebilirim. Hocanın eli zaten sağlam. Hocayla hiçbir sorunumuz yok. Yanlış bir izlenim var. Beraber çalışan insanların anlaşamadığı konular olabilir. Değişik kültürlerden geliyoruz. Farklı bakış açıları olabilir. Ama hiçbir sorunumuz yok. Samimi olarak söylüyorum. Bir sorun olmadı. Benim bilmediğim, hocanın söylediği bir sorun olabilir. Hocanın zaman zaman mutsuz olduğu olabilir. Oyuncuları idare etmek kolay değil. Taraftar var işin içinde. Bu yıpratıcı bir durum. Objektiflerin önünde olursanız tabii ki yıpranacaksınız. "

SELÇUK VE MUSLERA ÇOK İYİYDİ

"Selçuk ve Muslera çok iyiydi. Eskiden top kaleye gidince korkardık. Selçuk beni çok tatmin eden bir oyuncu. Sneijder'in ayağına top gelince heyecanlanıyorum. Ben Amrabat'ı da takımı ateşleyen, hareketlendiren bir oyuncu olarak görüyorum"

"Genelde düşündüklerimi yapabildim. İlk sene daha acemiydik tabii. Hala hatalarımız var. Bunları da 3. sene düzelteceğiz."

"Galatasaray'ın hedeflerinin yurtdışında olduğunu söyledim hep. Zaten bu Galatasaray'ın anayasasında var. Marka değeri çok önemli bir şey. Marka değeri sizi cazibe merkezi yapması açısından da çok önemli bir şey. Bunu da özellikle Avrupa'da kazanıyorsunuz. Eğer marka değerimiz Real Madrid kadar yüksek olsaydı. Hakem hatalarının yaşanmayacağını düşünüyorum. Manchester ve Schalke maçında da oldu. Bunların marka değeriyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bunu başarılarla yapacaksınız. Hakemlere gerekirse gözdağı verebilmelisiniz. Real Madrid bunu yaptı."

İKİ TANE SİHİRLİ KELİME VAR

"İki tane sihirli kelime var. Birisi süreklilik, biri Avrupa'nın 10 takımda içinde olmak. Bu sene olduk ama bunun devamlı olması lazım. 2000'deki gibi olursa tesadüfi diye değerlendirilir. O başarı çok hak edilerek alındı ama öyle değerlendirildi. Biz bu başarımızı 4-5 yıl devam ettirirsek kupayı almamız mümkün."

"Bazen oyuncuyu 5 dakikada da alabilirsiniz. Biz Moratti'yle 1 saat 15 dakika görüştük. Son 15 dakika Sneijder konusu açıldı. Biz "Kızınızı verir misiniz?" diye sorduk. Onlar da kabul etti. Benim her davranışım samimidir. Samimi bir ortam içinde gelişti. Moratti de bu durumdan memnun biz de memnunuz. İş adamları aralarında sözle iş yaparlar. Biz sözle hallederiz işlerimizi. Moratti de böyle bir adam. Başka birisi gelip bana bunu söylerse, nasıl söylediğine bağlı olarak gerçekleşebilir tabii."

HOCANIN İSTEMEDĞİ OYUNCUYU ALMAM

"Sneijder olayı benim biraz desteklediğim bir alışverişti. Ama hoca buna karşı çıkmadı. Hocanın listesinde de vardı. Ben futbolu çok iyi bilen bir yönetici değilim. Hocanın istemediği oyuncuyu tabii ki almam."

"Benim beklentim; eğer iyi hazırlanırsa Sneijder, yeni Hagi olabilir. Takımı içinden yöneten bir oyuncuydu. Bence bu oyuncu da Drogba. Bunu da çok iyi yapıyor. Bir orkestra şefi gibi takımı yönetiyor. Hocanın talihsiz bir şekilde ceza almasından sonra Drogba çok etkili oldu."

CHEDJOU İLE İLGİLENİYORUZ

"Malouda, çilek olmaz. Hoca isterse eğer tabii alabiliriz. Çok deneyimli bir oyuncu, her takımda oynayabilir tabii. Pazartesi hocayla görüşeceğiz. Elimizde güzel bir liste var. Buradan bakacağız."

"Kolo Toure'yi geçen sene düşünmüştük. Bu sene olmadı. Bütün takımlar yaşlanmaya karşı önlemler alıyor. Biz de bunu yapmak zorundayız. Genç oyuncular yönünde kullanacağız tercihimizi. Tabii çok iyi deneyimli bir oyuncu olursa olabilir. Chedjou ile ilgiliyiz. Eksiğimizi tamamlayabilecek bir oyuncu. Ama henüz masaya oturup iş adamı sohbetine dalmadık."

"Küçülerek sorunlarınızı çözemezsiniz. Ancak büyüyerek çözersiniz. Galatasaray bunun örneğini veriyor. Ev, araba satarak borcunuzu ödeyeceğiz. Biz büyüyerek çözdük bunu. Biz bunu yapıyoruz. Rasyonel bir işletmenin kurallarını uyguluyoruz."

"Büyük bir çukuru 3-4 küçük adımla geçemezsiniz. Büyük bir adımla geçersiniz. Başarı için her şeyi yapmak zorundasınız."
Supertotobet 0px; color: rgb(51, 51, 51); font-family: Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 19px;" />
EN FAZLA DENETLENEN KULÜBÜZ

"Galatasaray, vergi yönünden en fazla denetlenen kurumlardan birisi. Mümkün değil ki bir ay bir vergi uzmanı, gelip denetlemesin. Bence Aziz Yıldırım bunu bilmiyor. Çok talihsiz bir konuşma. Ödememizi bir gün geciktirsek çok büyük sıkıntı yaratacak borçlar bunlar. Başkan olduğundan beri de ne kendi işim ne de Galatasaray için Ankara'ya gitmedim. Devlet tarafından Fenerbahçe lehine yapılmış bir sürü yardım var. Araziler, vergiler, yardımlar... Bunların listesi de var bizde. Diğer kulüpler beni ilgilendirmez. Ben kendi kulübümle ilgilenirim. Galatasaray'ın yaptığı SPK işlemleri herkesin yapması gereken işlerdir. Biz de bunu yaptık. Bunun yanlış bir tarafı yok. 153 milyon hisse senedi var. Bunu sadece 410 kişilik hisse senedi sahibi yaptı. Bu işe meze oldu tabiri caizse. Şu anda ortaya çıkmıştır. Yaptığımız her şey doğrudur. Galatasaray kazanmaktadır. Ünal Aysal da kazanmaktadır. Bir gece rahatsız uyumadım. Çünkü bütün işlemler doğrudur. Ben burada olduğum sürece de sorun olmaz."

QUARESMA KARİZMATİK BİR OYUNCU

"Demek ki Quaresma, karizmatik bir oyuncu ki soruluyor. Bize gelmek istediği söyleniyor. Benim önüme gelmiş yazılı, imzalı herhangi bir belge yok. Ama kulağıma geldi böyle bir talep. Önümüzdeki günler de bakmak lazım. Hoca da tabii ki bilir. Hocanın bilmediği hiçbir şey yok. Geçen sene de istedik. Bu sene olur mu, bilemiyorum. Olmaz diyemem."

"Her aldığımız oyuncu risk. Çok iyi bir oyuncu alıyorsunuz takıma uymuyor. Quaresma konusunda Beşiktaş'ta bir badire yaşadı. Ama Katar'da 15 maçta 14 gol attı. Katar da olsa tek başına oynamıyor sonuçta. Drogba da Çin'e gitti. Öyle bakmamak lazım. Quaresma'nın iyi bir hocanın elinde başarılı olacağına inanıyorum. Hoca derse ki "Ben oynatırım", ben de alırım. Ama sormadan böyle bir şey yapmam. Şartlar her gün değişiyor. 3 ay evvelle bugün bir değil. Her zaman daha iyisini alabiliriz. Quaresma, karizmatik bir oyuncu. Hoca isterse alırız."

MELO'NUN 7-8 MAÇLIK PERFORMANSI BENİ RAHATSIZ EDİYOR

"Bizde transferler başkanların kendi arasında konuşmasıyla olur. Ben Eskişehir Başkanı Halil Ünal'la daha Alper için görüşmedim. Lig bitmeden böyle bir görüşme yapmam. Alper iyi bir oyuncu. Her oyuncunun bir piyasası vardır. Bunu da istismar etmemek lazım. Her oyuncunun hakkını vermek lazım. Olmayanı da vermemek lazım. Biz bunu aramızda hallederiz gibi geliyor. Melo'nun 7-8 maç oynaması beni rahatsız ediyor. Benim için süreklilik önemli. 7-8 hafta çok iyi oynadıysa demek ki lig boyuncu iyi oynamamış. Ben oyuncunun süreklisini severim. Ben sezon için para ödüyorum. 1-2 ay oynayıp bir dahaki sezonun parasını alamaz. Avrupa'ya bakın, her oyuncu bir standardı ayarlar."

"Ben istikrarlı oyuncuyu alırım. Hoca ısrar ederse, "ben şu pozisyonda şu oyuncuyu istiyorum" derse onu alırım. İkisini de isterse ikisini de alırım."

ARDA BİR YEMEĞE BAKAR

"Arda konusunda niyet var, ama kısmet önemli. Ben aradım ve Atletico Madrid'in başkanlarıyla konuştuk. Teknik direktörümüz bana 3 oyuncu ismi verdi. Bunlara dokunma diğerlerini sat dedi. Bu oyunculardan birisi de Arda Turan'dı. Hocası müsade ederse oturup konuşuruz. Ondan sonra Arda transferi bir yemek yemeye bakar. Bence Arda yeteri kadar tecrübe yaşadı. Ben Arda'nın İspanya'da bir sene daha vakit kaybedeceğini düşünüyorum. Fatih hoca Arda'yı göndermeye niyetli değildi. Onu gönderdiğim için bana dudak altı hafif tacizlerde bulunuyor."

"Hiçbir açıklama yapmasam görevimi yapmamış olurdum. Hiçbir kurum, kendi genel kurulunda başka bir kulüple ilgili bilgi vermez. Kendi kulübüyle ilgili verir. Galatasaray'da bu hiç olmamıştır, geriye bakın isterseniz. Galatasaray-Fenerbahçe maçında özellikle Saracoğlu'ndaysa tansiyon yüksek oluyor. Bunu çözemedik. Biz ortamı germedik zaten gergindi. Mutlaka cevap vermemiz gerekiyordu."

"Geçtiğimiz 2 seneye bakın. Galatasaray karşı tarafa bir çıkışta bulunmadı. Her beyanat ancak tahrik neticesinde oldu. 3 Temmuz sürecinde de her cevap bir şeyin cevabıydı. Bazı şeylere vermiyoruz tabii. Çok ciddi suçlamalar olduğunda muhakkak cevap verdik."

"Bazı şeyler zaman içinde çözülür. İnsanlar kavga etmek için değildir. Ortamın buna uyması lazım. En fazla üzülen benim bundan. Ama hayatta ilk defa da çözümünü bulamadığım bir ortam içindeyim."

SPONTANE BİR OLAYDI

"Saha ortasında sevinme spontane bir olaydı. Kör döğüşü halinde oynanan bir oyundu. Maç olarak keşke izlemeseydim denilebilecek bir maç. Çok gergin havada geçti. Kimseyi tatmin etmedi. Hiçbir Fenerbahçeli ve Galatasaraylı tatmin olmamıştır. Bizim oyuncularımız da geçen sene Fenerbahçe'nin yaptığını yaptı. Galatasaray yenildi ama şampiyon olduğu için sevindi. Seyirci olarak izlemekten hoşlandığım görüntüler değildi."