Terim'in gönderilmesinin nedeni olarak kötü saha sonuçları ve Terim'in tavırlarını gösteren Aysal, çok tartışılan "eleman" kelimesini de yine kullandı. "Federasyon bizden istediği elemanı alabilirdi" diyen Aysal, başta TFF'ye olumsuz yanıt vermeyi düşündüğünü ama bunu yapmadığını vurguladı.

Galatasaray TV'de Ali Kırca'nın sorularını yanıtlayan Aysal, bu noktaya gelinmesinde kendilerinin iletişim sorunu yaşamalarının ve TFF'nin yaptıklarının payı olduğunu da savundu.
  
Terim'i, Galatasaray'a başkan olduktan sonra tanıdığını ve karşısında sıcak kanlı, sempatik biri bulduğunu belirten Aysal, "Fatih Hoca'yı ben tanımıyordum. 2 buçuk sene önce davet ettiğim gün tanıştık. Beraber çalışabileceğim bir insan olarak gördüm. Sonradan yanılmadığımı anladım. Dostluk boyutunda bir ilişkimiz oldu" dedi. 2,5 senede tüm şartları Terim'in önüne serdiklerini onun da çok başarılı olduğunu sözlerine ekleyen Ünal Aysal, ardından ayrılık sürecine değindi.

"TFF bizden istediği elamanı alabilirdi"

"Benim emelim, 2016'ya kadar Fatih Hoca'yla devam etmekti"diyen Aysal Milli Takım'dan Terim'e teklif gelince başkan olarak kendisinin hayır demeyi düşündüğünü ve bunu Terim'e sorduğunu anlattı."Fatih hoca bana takımda kalmak istediğini ama Milli Takımı da reddemeyeceğini, yine de elimden geleni yaparım" dediğini ifade eden Aysal, TFF'nin istediği hocayı alma yetkisine sahip olduğunu hatırlattı. Aysal bu sırada yine o çok tartışılan "eleman" tanımlamasını kullandı: "Federasyon bizden istediği elemanı alabilirdi. Oyuncuyu da alabilirdi, Terim'i de alabilirdi"
  
Fatih Terim'in imza törenini evde televizyon izlerken gördüğünü ve şok geçirdiğini ifade eden Aysal "O an şok oldum. Camiada da rahatsızlık oluştu. Takım üst üste kötü sonuçlar almaya başladı. Ben de Fatih hocaya sözleşmeyi uzatma teklifinde bulundum. O da sözümün yeterli olduğunu belirtti" dedi.

Sözlerini "Daha sonra Fatih Hoca, bizim hiç anlam veremediğimiz bir maç sonu açıklaması yaptı. Açıklamasında 'Biz kimseyi mutlu etmek için imza atmayız' gibi bir beyanatta bulundu. Bunu haysiyet kırıcı bulduk" diye sürdüren Galatasaray Başkanı, Terim'e teklifi halka açık olarak yaptıklarını, Terim'in de bu teklifi halka açık olarak reddettiğini dile getirdi.
  
"TERİM'İN TAVIRLARI BU SONU HAZIRLADI"

Telefon açmama, mesajlara cevap vermeme gibi olayların Terim'in gönderilmesine sebep olamayacağını da belirten Aysal, gerçek sebebin ne olduğunu "Kötü sonuçlar ve Terim'in tavırları bu sonu hazırladı" sözleriyle özetledi.
  
Bu süreçte kendilerinin de iletişim sorunu yaşadıklarını kabul eden Aysal, gelinen bu noktanın nedeninin ise arka planda yapılan çalışmalar olduğunu savundu.: "Bunlar planlı olaylar. 2 sezon federasyon bize çifte standart uyguladı. Hocamızı çalıştırmama niyetleri, şampiyonluk priminin 5 milyon eksik olması, yabancı sayısının azaltılması gibi şeyler yaşandı. Şampiyonluk kupalarımızı bile badireli şekilde alabildik"

Fatih Terim hakkındaki kararı tek başına almadığını, Yönetim Kurulu olarak birlikte aldıklarını da belirten Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Hoca ile yeniden konuşmamızı isteyenler oldu. Ama Lütfi Arıboğan'ı zaten yollamıştım. Koca Galatasaray başkanının tesislerde bekleyecek hali yok. Sonrasında bu kararı aldık" diye konuştu.
 
Hayatı boyunca cesur kararlar almaktan kaçınmadığını, bu kararlar kendi aleyhine bile olsa da kaçınmayacağını sözlerine ekleyen Aysal, "Önemli olan Galatasaray'dır" dedi.
 
Terim'in tribüne gönderildiği Mersin İY maçı sonrası, sözleşmesinin feshetmeyi düşündüğü iddiasını da yalanlayan Aysal, "O maçta hoca gibi biz de sinirlendik. Sonra cezalar geldi. Sahada gördüklerimiz bizi de rahatsız etti ama hocayı gönderme gibi bir durum söz konusu olmadı." dedi.
 
"TERİM BUNDAN SONRA DA TAKIMIN BAŞINA GEÇECEKTİR"

Fatih Terim ile aralarında yaşanan sorun iddialarına samimi cevaplar veren tecrübeli teknik adamla şahsi hiçbir uyuşmazlığının olmadı söyledi. Terim'in sarı-kırmızılı kulüpten ayrılışının ardından süreci değerlendiren Aysal, "Fatih Terim'in fotoğrafları Florya ve Arena'dan kaldırılmadı. Gittiği haliyle duruyor. Terim'in resmi benim büromda dahi var. Fotoğraflar bir gün bile kaldırılmadı. Bundan sonra da Galatasaray'ın başına geçecektir. Galatasaray bir gelenekler kulübüdür. 

"HAGI REDDETTİ, TRAPATTONI 'JUVENTUS MAÇINA ÇIKAMAM' DEDİ"

Sarı-kırmızılılarda Fatih Terim sonrası boşalan teknik direktörlük koltuğu için Mancini dışında üç isimle görüştüklerini belirten Aysal, Terim'in takımın başındayken Mancini ile hiçbir görüşme olmadığını söyledi. Aysal, Fatih Terim konusu netleştikten sonra hoca arayışına başladıklarını dile getirirken Mancini'den önce Hagi'ye gittiklerini ve Hagi'nin teklifi kabul etmediğini ilk kez açıkladı. Başkan Aysal, teknik adaylar için; "Mancini dışında Hagi, Trapattoni ve Advocaat ile görüştük. Ancak Trapattoni Juventus maçına çıkamayacağını bize iletti. Advocaat daha ziyade milli takım hocası gibiydi, Hagi kendi işimi bırakamam dedi. "Aralarında en cesur, en yürekli hoca Mancini çıktı. Ben yürekli adamı severim. Risk alan insan başarılı olur. dedi. Aysal, Hagi ile ilgili son olarak; "Hagi'nin bir gün Galatasaray'a geleceğini düşünüyorum. Ama Georghe değil, oğlu Junior Hagi gelecek" ifadelerini kullandı.
reklam

"TERİM'İN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR FUTBOLCUYU ALMADIK"

Basında sık sık gündeme gelen ve Sneijder'i Fatih Terim istemediğine yönelik iddialara da cevaplayan Ünal Aysal Fatih Terim'in istemediği hiçbir futbolcuyu almadık. "Aldığımız bütün oyuncular Hoca'nın istediği ya da işaret ettiği isimlerdi" diyen Aysal, Drogba konusu kendisinden önce Fatih Terim'e iletildiğini ve istediğini söyleyince onayını verdiğini belirtti.

"BÜLEN TULUN HATA YAPTI"

Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun ile yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Ünal Aysal; "Bülent Tulun'un otobüste en ön sıraya oturması onun tecrübesindeki biri için çok büyük bir hata. Bülent Tulun'un bunu saygısızlık olsun diye yaptığını düşünmüyorum ve öyle olduğunu ümit ediyorum" dedi.
 
"GECİKEN SERMAYE ARTTIRIMINI BU SENE YAPACAĞIZ"

Sarı-kırmızlı kulübün mali ve stad durumunun değerlediren Ünal Aysal; "Ekonomiyi bilen, muhasebe kavramını bilen birisi teknik iflasla gerçek iflas arasındaki farkı çok iyi bilmelidir. Sizin alacaklarınız vardır, içerde maaşları ödüyorsunuz, nakit akışınız düzendedir. Siz yine de teknik iflasta olabilirsiniz. Geçen sene yapılması gereken ama 1 sene geciktirilen sermaye artırımını bu sene yapacağız" dedi. TT Arena'nın çatısını kapatma yönünde bir çalışmalarının olmadığını belirten Aysal, "Stadın sorunları bitmiyor. Zemini geçen sezondan hatırlıyorsunuz. Işık almıyor zemin. Stadın sorunlarıyla uğraşıyoruz" dedi.