Türk futbolu üç gündür TFF’nin yabancı sınırı ile ilgili verdiği kararı konuşuyor, başta Galatasaray olmak üzere kulüpler buna tepki gösteriyor. TFF’nin yeni kararına göre; 10 futbolcu ile sözleşme yapma Sultanbet hakkına sahip Süper Lig takımları, 18 kişilik maç kadrosunda sadece 6 yabancıya yer verebilecek.

Bu kararın değişmesi yönünde ilk adımı dün Galatasaray Başkanı Ünal Aysal attı. Yıldırım Demirören’i dün oteli Les Ottomans’a davet eden Aysal, TFF (Futbol Federasyonu) Başkanı ile 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Yabancı sınırı ile ilgili geri adım atmayacaklarını söyleyen Demirören’e Aysal’ın cevabı şu oldu:

“Zaten biz size ‘Yabancı sınırı kalksın’ demiyoruz. Avrupa Birliği (AB) pasaportu taşıyan oyunculara ülkemizde serbestlik tanınsın istiyoruz.”

TFF TOPLANIYOR

Aysal’ın bu sözlerine kulak veren TFF Başkanı, “Tamam bu konuda bir çalışma yapacağız. Haftaya yönetim kurulunda AB pasaportu olayını karara bağlayacağız” dedi.
BUNUN üzerine Galatasaray Başkanı, “AB pasaportuna da izin çıkmazsa, bu konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacağız. Haberiniz olsun” diyerek noktayı koydu.

Yasin YILDIRIM/AMK