Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, takımın başına getireceği teknik direktörü Dünya Kupası'nda arıyor.

Aysal'ın hedefindeki isimler; Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, Amerika Birleşik Devletleri'ni çalıştıran Jürgen Klinsmann ve İsviçre'nin başında bulunan Ottmar Hitzfeld...

Ancak yüksek yıllık ücretlerle çalışan 3 teknik adamın da önlerinde engeller bulunuyor. 2006'dan beri Panzerler’in başında bulunan Joachim Löw, Almanya'ya 2008 Avrupa Şampiyonası'nda final, 2010 Dünya Kupası'nda da yarı final oynamıştı. 2010'da dünya üçüncüsü olan Almanlar'ın Brezilya'daki hedefi şampiyonluk. Joachim Löw'ün sözleşmesi geçtiğimiz yıl 2016'ya kadar uzatılmıştı.

Jürgen Klinsmann ise Amerika Birleşik Devletleri ile yeni bir futbol projesinin başında bulunuyor. Amerika'da futbolu geliştirmek adına önemli bir görevle başa gelen Klinsmann'ın sözleşmesi 2018'e kadar devam ediyor.

Aysal'ın hedefindeki bir diğer teknik adam ise, İsviçre Teknik Direktörü Ottmar Hitzfeld. 65 yaşındaki teknik direktör Dünya Kupası sonrasında emekliye ayrılmayı düşündüğünü açıklamıştı. Sarı kırmızılılar için Hitzfeld'in önünde bulunan bir diğer engel ise yüksek ücreti.

Galatasaray'ın UEFA'nın finansal fair play kriterleri nedeniyle yaşadığı maddi sıkıntılar, teknik direktör tercihinde de önemli bir etken... Başkan Ünal Aysal'ın Dünya Kupası'ndaki isimlerin duruma göre hareket etmek istediği, ancak yönetimden bazı isimlerin Mustafa Denizli konusunda ısrarcı olduğu belirtildi.

Mustafa Denizli'nin tecrübesi ve kısa vadede başarı odaklı çalışması yönetimin tercih sebeplerinden birkaçı. ancak başkan Ünal Aysal, daha önce yerli teknik adamla çalışmak istemediğini belirtmişti. Geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında şu anda bir takım çalıştırmayan Luciano Spalletti ve Dick Advocaat isimleri de gündeme gelmişti.