Galatasaray Yönetimi, galibiyet primlerine zam yapmadı ama zamdan daha önemli bir şekilde primi fazlalaştırma kararı aldı. Sarı-kırmızılılar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yerli futbolcu teşvik sisteminden gelecek parayı da oyunculara verme kararı aldı.

Süper Lig Statüsü’nde ilan edilen ve tüm kulüpleri yakından ilgilendiren bu teşvik sistemi doğrultusunda, Galatasaray lig maçlarında ne kadar az yabancı oynatırsa ve Türkiye A Milli Takımı’na ne kadar fazla oyuncu verirse, o kadar fazla teşvik alacak. Sarı-kırmızılı futbolcular, geçen sezon aldıkları iç saha maçlarında 15, dış saha maçlarındaki 30 bin dolarlık primlerin yanı sıra, bu fondan da yararlanacak.
Diğer taraftan Galatasaraylı futbolcuların geçen sezondan kalan bütün alacaklarını ödeyen yönetim, yeni sezonda ödemelerin zamanında yapılması için bütün şartları zorlayacak. Futbolcuların transfer taksitlerinin geçmişte olduğu birkaç ay gecikmeyle ödenmemesi için önlemlerini alan yönetim, Süper Kupa için de yine futbolculara özel prim verme kararı aldı.  Verilecek rakamın bugünkü Sportif AŞ toplantısında belli olması bekleniyor.

YERLİ FUTBOLCU TEŞVİK SİSTEMİ

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda oynama uygunluğu bulunan futbolcuları Spor Toto Süper Lig müsabakalarında oynatan kulüplere aşağıda belirtilen sistem dahilinde puan verilir:
a) İlk on birde başlayan her bir futbolcu için 10 puan,
b) Sonradan oyuna giren her bir futbolcu için 4 puan,
c) 18 kişilik müsabaka isim listesinde olup oyuna girmeyen her bir futbolcu için 2 puan,
d) a,b, c bentlerindeki puanlar, futbolcunun kaleci olması halinde “1,5”, talimatın 4. maddesinde belirtilen genç futbolcu olması halinde “2” ile çarpılır.
e) Bir müsabakaya denk gelen puanı 75 ile 124 puan arasında ise, bahsi geçen kulübe ekstra 75 puan, 125 ve üzeri ise bahsi geçen kulübe ekstra 100 puan verilir.
Her kulübün puanları toplanarak, fondaki paraya bölünecek ve kulüplere verilecek “1 puan katsayısı” belirlenmiş olacak.