River Plate dün gece Arjantin Kupası’nda Colon ile karşılaşırken maçtan penaltılarla galip ayrıldı. Maçtan sonra basına açıklamalarda bulunan sportif direktör Enzo Francescoli, Balanta için net ifadeler kullandı.

Oyuncuya birkaç astronomik teklif geldiğini doğrulayan Francescoli, “Geleceği halen belirsiz. Bu biraz da ona bağlı. Ama Avrupa piyasasıyla baş etmek çok zor” dedi. Francescoli ayrıca Balanta’nın ayrılışının takımı çok da fazla etkilemeyeceğini çünkü savunmada daha fazla alternatifleri olduğunu da söyledi. Kolombiyalı stoperin yerine oynayan Ramiro Funes Mori gösterdiği performansla hem teknik ekip hem de taraftardan tam not aldı.

Balanta dün akşamki maçın 18 kişilik kadrosunda yer almadı. Bu arada Galatasaray’ın transfer listesinde yer alan Eder Balanta’yı transfer etmek isteyen Sampdoria cephesinden önemli açıklamalarda geldi. Sampdoria kulübü başkanı Massimo Ferrero dün yaptığı açıklamada Balanta için River Plate’e 6.5 milyon euro teklif ettiklerini ifade etmişti.
 
Bir taraftarın Twitter üzerinden “Balanta transferini sonlandırmaya ne kadar yakınız? 10 üzerinden değerlendirebilir misiniz?” sorusuna ise başkan Ferrero “5” yanıtını verdi.
 
Sportif direktör Carlo Osti ise Sport Italia’ya yaptığı açıklamada Balanta için şu ifadeleri kullandı: “Çok beğendiğimiz bir oyuncu. Ama transfer sezonu bitmeden onu alabilir miyiz bilemiyorum.”
 
River Plate başkanı D’Onofrio uygun bir teklif gelmesi halinde Kolombiyalı stoperi satacaklarını açıklamıştı.